| 2018. november. 17. | 1 perc olvasás

VI. Mérföldkő Konferencia

A Doktoranduszok Országos Szövetségének vezetőképző konferenciájának adott otthont a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara. A szakmai program lehetőséget biztosított a tudományterületek közötti tapasztalatcserére és a szorosabb együttműködés megteremtésére.

A konferencia fő témái a felsőoktatás, kiemelten a doktori képzés, a doktorandusz képviseletek, a tudományos osztályok helyzete és jövőképe. 

Prof. Dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem korábbi rektora elmondta: öröm, hogy a doktoranduszok ösztöndíja egyre magasabb, és ez is ösztönző lehet azok számára, akik gondolkoznak a doktori iskola elvégzésén. Hozzátette: 2020-tól 2000 fő vehet majd részt a doktori képzésben.


fotó: Griechisch Tamás

Az eseményen a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség és a Doktoranduszok Országos Szövetsége keretmegállapodást írta alá. 


fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok is köszöntötte a jelenlévőket, és kiemelte: Sopron is mérföldkőhöz érkezett, hiszen a város hatalmas fejlődésnek indult. Az önkormányzati képviselő bemutatta a városunkat érintő beruházásokat, fejlesztéseke. Kitért az M85-os gyorsforgalmi útra, a belvárost érintő beruházásokra, a Szent Mihály templom felújítására, valamint a Fertő-tavat érintő 30 milliárd forintos élményközpontra.


fotó: Griechisch Tamás

A plenáris előadást Dr. Birkner Zoltán tartotta, A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke prezentációjában elmondta: az egyetemek kutatás és fejlesztési tevékenysége a hazai innovációs fejlesztések alapjai. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek