| 2023. március. 19. | 1 perc olvasás

VI. Szent Patrik-napi futás a jótékonyság jegyében

Hatodik alkalommal szervezte meg a Paddy Sportegyesület Szent Patrik-napi jótékonyági futóversenyét. A rendezvényen közel 350-en vettek részt, kicsik és nagyok egyaránt. Idén a nevezési díjakból befolyt összegből a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát támogatták.

Napsütéses idő várta vasárnap délután azokat, akik részt vettek a  Paddy Sportegyesület belvárosi futásán. A Szent Patrik-napi futás mára már hagyomány Sopronban, a sportegyesület hatodik alkalommal rendezte meg a programot. – Írországban jártunk 2015-ben egy Szent Patrik-napi mulatságon, ahol egy 5 kilométeres futás is volt. Öt napot töltöttünk el Dublinban, és ez a futás az utolsó napon volt, a belvárosban. A versenyen egy teljesen új szemszögből nézhettük meg a várost, olyan helyeket láthattunk, amit egy turista talán észre sem vesz. Ez nagyon megtetszett nekünk, így Sopronban is életre hívtuk a Szent Patrik-napi futásunkat - mondta el Kincse Szabolcs, a Paddy Sportegyesület alelnöke.

 

Fotó: Griechisch Tamás

A megmérettetésen közel 70 gyermek vett részt, nekik egy 800 méteres, kisebb kört kellett teljesíteniük. A felnőtt kategóriában mintegy kétszázan neveztek, ők a belvárosban 4,2 kilométert futottak, valamint meghirdettek egy séta kategóriát is, amelyen  közel százan indultak el.  
A futóversenyen részt vett Abdai Zsolt, valamint Magas Ádám önkormányzati képviselő is. 

 

Fotó: Griechisch Tamás

- Nagy örömömre szolgál, hogy részt vehetek ezen a versenyen. Szent Patrikról tudni kell, hogy egy keresztény hittérítő volt, aki Írország védőszentje. Különösen jó, hogy itt, a szabadban nemcsak a lelkünket, de a testünket is erősítjük, és mindezt úgy, hogy közben egy jó célt szolgálunk – mondta el Magas Ádám önkormányzati képviselő. 

Fotó: Griechisch Tamás

A Paddy Sportegyesület Szent Patrik-napi futása minden évben egy jó célt szolgál. Idén a nevezésekből befolyt közel 450.000 forintból a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályát támogatják. 
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek