Vidám családi napot tartottak a Gold Apartmanházban

Jó hangulatú, vidám délutánt töltöttek együtt az idősek és hozzátartozóik szombaton a Gold Apartmanházban. A családi nap betekintést nyújtott az idősek sokszínű hétköznapjaiba, ami egyebek mellett tornával, kézműves foglalkozásokkal, kirándulásokkal telik.

Az elhúzódó koronavírus-járvány leginkább talán a családi kapcsolatokat viselte meg, s e nehézség alól a Gold Apartmanház lakói sem voltak kivételek. Bár a nyugdíjasotthon többrétű szolgáltatást  kínál az idősek számára, a hozzátartózókkal való személyes kapcsolattartás hiánya, a távolságtartás nehezítették mindennapjaikat, hiszen közel lenni ahhoz, aki fontos nekünk, elengedhetetlen, ráadásul nehéz időkben különösen. Ezt orvosolandó az intézmény vidám családi napot szervezett az idősek és családtagjaik számára, amelyen kellemes zene mellett felhőtlenül beszélgethettek egymással, de akár tornázhattak, kézműveskedhettek is közösen a hangulatos találkozón.

fotó: Máthé Alexandra
fotó: Máthé Alexandra

A Soproni Önkormányzat nagyon jó kapcsolatot ápol a Gold Apartmanházzal.

Sopron városának kiemelten fontos az itt élő idős korú lakosság értelmi és érzelmi képességeinek fenntartása. Az a  város, amely nem fordít elég időt az idős lakosaira, a gyökereitől válik meg. Magam is idősotthonban dolgozom, s fontos számomra, hogy pl. a Gold Apartmanházat  is meglátogathassam és személyesen meggyőződhessek arról, hogy milyen magas színvonalú munka folyik itt, illetve milyen jó ellátásban részesülnek a ház idős lakói

– nyilatkozta Filep Márk önkormányzati képviselő. 

fotó: Máthé Alexandra

A BS-GOLD Nonprofit Kft. ügyvezetője, Gál Tamás elmondta, hogy a Gold Apartmanház immár 12. éve nyitotta meg kapuit Sopronban, és itt mindig is fontosnak tartották, hogy mind a rokonok, mind az ismerősök bepillantást nyerjenek az otthon mindennapjaiba, illetve hogy az itt lakóknak is legyen egy olyan ünnepnapja, amikor szervezettebb keretek  között találkozhatnak szeretteikkel, ismerősökkel, a többi lakó hozzátartozóival és egy jót beszélgethetnek, eltölthetnek együtt egy kellemes délutánt. Az otthonnak jelenleg 48 lakója van, akik kedvük szerint tornázhatnak, kisebb szakkörökön vehetnek részt, de német nyelvű klubok is vannak a házban, továbbá sakkozásra és kisebb-nagyobb kirándulásokon való részvételre is lehetőség van.

Fotók: Máthé Alexandra

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek