Vidám sport- és túranap a Hunyadiban

Idén is kitűnő hangulatban és színes programokkal telt a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola sportnapja. Az alsós diákok több sportágban is kipróbálhatták magukat. A felsősök számára egy erdei túrával is készült az intézmény.

A sportnapon a Soproni Rendőrkapitányság szakemberei a kerékpározás biztonsági szabályaira és a KRESZ-szabályok betartására hívták fel a gyermekek figyelmét. A diákok ügyességi feladatokban is kipróbálhatták magukat. 


Fotó: Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

"Sokféle és változatos programmal készültünk a gyermekek számára. A felsősök a Sopron környéki erdőket járták, az alsó tagozatosok pedig az iskolában próbálhatták ki a különböző sportágakat. Labdarúgás, kosárlabda, karate, játékos sportvetélkedő, tánc és falmászás is szerepelt a programok között. Diákjaink a városi és a diákolimpiai versenyeken is szép eredményeket érnek el. Nagy öröm, hogy a pandémiás helyzet kedvező alakulása miatt újra megszervezhettük ezt a közösségkovácsoló, mozgást népszerűsítő eseményt" - mondta Stánicz Ferenc, a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola igazgató-helyettese. 


Fotó: Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Az intézményben a különböző sportágak, valamint a mozgás és az egészséges életmód népszerűsítésére is kiemelt figyelmet fordítanak. Az iskola mindig is híres volt kiemelkedő országos sporteredményeiről, a kosárlabda-egyesületekkel való jó kapcsolatáról és a jól működő túracsoportjairól. Az intézmény sportpályái rendkívül népszerűek a gyermekek és a felnőttek körében. 

A legjobban teljesítő diákok külön jutalmazásban részesültek.


Fotó: Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Fotó: Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Borítókép; Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola

Legnépszerűbb cikkek