| 2017. április. 1. | 1 perc olvasás

Vidám szombat a Macskakőben

Múzeumi órával és kedvezményes belépőjeggyel fogadta 2017. április 1-jén szombaton a nagycsaládosokat a Macskakő.

A Soproni Múzeum élményközpontú közösségi tere a Macskakő, az Eggenberg-ház földszintjén található a Szent György utcában. A Macskakő közösségi tér múzeumpedagógiai foglalkoztatóból és Gyermekmúzeum kiállítótérből áll.

A Gyerekmúzeum régi korok mindennapi életét mutatja be egykor és a ma használatos tárgyakon keresztül, amely ezúttal a nagycsaládosokat várta sok szeretettel és gazdag programokkal. A gyerekek érdekes feladatokat is kaptak, de kipróbálhatták a korabeli ruházatokat és teljes egészében birtokba vehették a a kiállítóteret és a "titkos" rejtekhelyeket is. 

A nagycsaládosok múzeumi napja példaszerű helyi, civil együttműködésnek köszönhetően valósult meg, a kezdeményező, Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) Soproni Szervezete és a Soproni Múzeum között. A szervezet és az intézmény örömmel talált egymásra abban, hogy a legkisebbek megismerkedhessenek a múzeum különleges, nem mindennapi élményeket kínáló világával.

A NOE Soproni Szervezetének elnöke, Kárpáti Béla örömét fejezte ki, hogy a nagycsaládosok kérését a Soproni Múzeum elsőre és szívesen teljesítette, mi több a programot kiterjesztve, minden érdeklődő nagycsaládost külön is hívtak és vártak a múzeum munkatársai.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Soproni Szervezete a jövőben további, soproni és Sopron környéki kulturális intézményekkel, közgyűjteményekkel, szervezetekkel szeretne hasonlóképpen együttműködni, hogy a szervezet tagsága, a gyermekek és szüleik minél jobban megismerhessék szűkebb és tágabb környezetük, szülőföldjük értékeit.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek