| 2016. január. 28. | 1 perc olvasás

Vidékfejlesztési fórumot tartottak Sopronban

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának szervezésében ma a vidékfejlesztést érintő legfontosabb változások és újdonságok kerültek terítékre a Városháza dísztermében.

Az eseményt a város nevében Dr. Fodor Tamás polgármester nyitotta meg, aki elmondta: nagy megtiszteltetés és öröm, hogy egy ilyen nagy horderejű, rangos szakmai eseménynek adhat helyet Sopron. Hozzátette: az elmúlt időszakban számottevő korszakos fejlesztés valósult meg városunkban és a térségben egyaránt. A polgármester külön kiemelte a Fertő tavat megkerülő kerékpárút-hálózat magyarországi szakaszának teljessé tételét: "A soproni Borvidék számára az új út kétszeresen is hasznos. Egyrészt segíti a szőlőművelést, másrészt borútként helyben támogatja a borturizmust. Azt gondolom, ez a szó nemes értelmében vidékfejlesztés" - zárta beszédét Dr. Fodor Tamás.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nevében a Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezet elnöke, Németh Gergely köszöntötte a megjelenteket. Beszédében hangsúlyozta: az elkövetkező időszak kihívása, hogy minden rendelkezésre álló pályázati forrás a célhoz jusson, a támogatás elengedhetetlenül szükséges a vidékfejlesztéshez.

Ami a fórumot illeti: az előadók az erdő- és vadgazdálkodás, az élelmiszeripar, valamint a szőlészet-borászat területén történt fontosabb változásokról, újdonságokról adtak tájékoztatást a fórum résztvevőinek. A jelenlévők mindezek mellett tájékozódhattak a Győr-Moson-Sopron Megyei Értéktárról, valamint a falusi turizmus aktuális lehetőségeiről is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek