| 1 perc olvasás

Vigyázz, kész, rajt! – XIV. Soproni Cross Futás

Szeptember 17-én, vasárnap délelőtt tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Soproni Cross Futást a Lőverekben. A versenyen nagyjából 200-250-en vettek részt, kicsik és nagyok egyaránt. A rendezvény célja, hogy a sportolni és mozogni szeretőknek versenyzési lehetőséget nyújtsanak.

A Hotel Szieszta parkolójában gyülekeztek a résztvevők, akik a napsütéses őszi reggelen futással indították a napjukat. A rendezvény a Soproni Rendészeti Sportegyesület, a SMAFC Atlétika Szakosztály, a Polgármesteri Hivatal Sportfelügyeleti Csoportja és a Sopron Városi Szabadidő Sportszövetség közös rendezésében valósult meg.

fotó: Hidegh András

A rendezvényen részt vett Abdai Zsolt, az Ifjúsági, Turisztikai és Sport Bizottság elnöke.

„Minden sportrendezvény fontos a város számára, hiszen pont az ilyen szabadidős rendezvényektől lett Sopron a sport városa. Mindegy, hogy futás, kutyás futás, kerékpározás vagy éppen úszás, minél több ilyen rendezvény teszi igazán ilyenné Sopront” – mondta Abdai Zsolt.

Nemcsak a felnőtteknek rendeztek futást, hanem iskolásoknak, illetve 3-4 és 5-6 éves gyermekeknek is. A leghosszabb távok az 5 km-es és 10 km-es távok voltak.

fotó: Hidegh András

Csuka Zsolt, a Soproni Rendészeti Sportegyesület elnöke elmondta:

Tizennegyedik alkalommal szervezzük meg a versenyt. Azt a filozófiát próbáltuk követni, hogy egészen kiskortól (3-4 éves kortól) a felnőtt távokig mindenkinek futási lehetőséget biztosítsunk. Azt gondoljuk és látjuk, hogy a szülők, ahogy kihozzák a gyermeküket, és velük együtt futnak, talán egy életfilozófiát építenek fel, hiszen már egészen korán megszerettetik velük a mozgást, amit később, idősebb korban is folytathatnak.

A futás után a Hotel Szieszta parkolójában különféle programokkal - a kicsiknek ugrálóvárral - készültek a rendezők, emellett ételekkel és frissítő italokkal várták a beérkező futókat. A XIV. Soproni Cross Futáson valamennyi résztvevő egyedi befutóérmet, illetve befutócsomagot kapott, valamint minden kategória első 3 helyezettje további díjazásban részesült.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek