| 2020. március. 16. | 1 perc olvasás

Vigyázzunk az idősekre!

„Nyugdíjas társaim! Most, hogy bezárkóztunk, csináljuk meg azt, amit régóta halogattunk: például a szekrénytakarítást, felesleges iratok, ruhák és egyéb holmik selejtezését! Olvassunk, kössünk, horgoljunk, vagy tegyünk bármit, amivel el tudjuk tölteni a hirtelen ránk zúduló szabadidőt"-javasolja a soproni Alzheimer Café szervezője!

Fontos, hogy meggyőződjünk róla, hogy idős rokonaink, ismerőseink nyugodt körülmények között és biztonságban tudják átvészelni a koronavírus-járvány okozta korlátozásokat. Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn délelőtt is felhívta a figyelmet arra, hogy az idősek legyenek rendkívül óvatosak. Ne hagyják el a lakásukat. Kitért arra is, hogy az önkormányzatok szervezzék meg az otthon maradt idősek ellátását.

illusztráció
illusztráció

- A bezártság miatti magány, a betegségtől való félelem depressziót okozhat, ezért fontos, hogy megmaradjon a kapcsolat telefonon keresztül a családdal, a barátokkal és ismerősökkel. Akinek nincs fiatal hozzátartozója, aki a bolti beszerzéseket felvállalja, az az önkormányzattól kérhet segítséget – mondta Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke. A szervezőtől megtudtuk: a március 17-ére meghirdetett Alzheimer Café természetesen elmarad.

Sopronmédia archívum
Sopronmédia archívum

Legnépszerűbb cikkek