Vigyázzunk közösen a város játszótereire!

Természetesen a táblák nem tudják megakadályozni a rongálásokat valamint az eszközök nem rendeletetésszerű használatát, azonban iránymutatást adnak arra vonatkozóan arra is, hogy hogyan tudjuk megóvni közös értékeinket.

Sopron Megyei Jogú Város önkormányzata a 2016. december 22-én tartott ülésén módosította a közterületek használatáról szóló 14/2006. (VI. 1.) számú önkormányzati rendeletet, amelyben rögzítésre került a játszóterek használati rendje is. Ennek megfelelően a Sopron Holding Zrt. Zöldterület-gazdálkodási Divíziója új tájékoztató táblákat helyezett ki a játszóterekre, amelyek a rendeletben foglalt használati rend utasításait tartalmazzák.


fotó: Leczovics Zsolt

A város mind a 34 játszóterére kikerültek az új táblák, melyek tájékoztatást és útmutatást adnak a játszóterek rendeltetésszerű, és biztonságos használatáról. A játszóterek használatának alapja a kulturált együttélés szabályainak betartása, ezért többek közt szigorúan tilos azokon a dohányzás és az alkoholfogyasztás is. A táblákon a feliratok mellett ezeket a szabályokat piktogramok is mutatják. Természetesen a táblák nem tudják megakadályozni a rongálásokat valamint az eszközök nem rendeletetésszerű használatát, azonban iránymutatást adnak arra vonatkozóan arra is, hogy hogyan tudjuk megóvni közös értékeinket. 


fotó: Leczovics Zsolt

Jó tudni, hogy a játszótereknek nincs nyitvatartási idejük, de csak jó látási viszonyok között használhatóak biztonsággal a játszóeszközök, ezért sötétedéskor el kell hagyni a játszótér területét. A játszótéren tartózkodó gyermekek testi épségének védelme a szülők, kísérők feladata, az üzemeltető a helytelen használatból eredő esetleges sérülésekért semmilyen felelősséget nem vállal.

Fontos, hogy a használati rendben foglaltakat tartsa be a lakosság, így a szülők és gyermekeik számára is felhőtlen időtöltést kínálnak a város játszóterei, melyhez jó szórakozást kíván az üzembentartó Sopron Holding Zrt.


fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek