Viharos szél: Sopronban ötször volt szükség a tűzoltók beavatkozására

A viharos szél okozta károkhoz hétfőn Győr-Moson-Sopron megyében huszonegy esetben riasztották a tűzoltókat. A legtöbbször kidőlt fák, lehasadt faágak kapcsán kértek segítséget, amelyek forgalmi akadályt jelentettek. Megyeszerte riasztották a tűzoltókat a délutáni óráktól, többek között Sopronba, Dunaszigetre, Mosonmagyaróvárra, Hédervárra, Kapuvárra, Kisfaludra, Győrbe – olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelem szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Sopronban ötször volt szükség tűzoltói beavatkozásra. A Győri úton, a Kőhegy utcában, a Bécsi úton és a II. Rákóczi Ferenc utcában kidőlt fához, lehasadt ágakhoz kértek segítséget, a Kassai utcában pedig egy veszélyesen megdőlt villanyoszlophoz vonultak a tűzoltók. A káresetek során nem sérült meg senki.

 Kőhegy utca
Kőhegy utca

A katasztrófavédelem a következőket javasolja viharos szél esetén: a kisebb tárgyakat, amelyeket a szél felkaphat tegyük el biztonságos helyre, (például műanyag kerti bútorok, játékok, virágok), hiszen ezek kárt, vagy sérülést okozhatnak. Lehetőleg ne parkoljunk fák alatt, és ha gyalogosan közlekedünk szintén legyünk körültekintőek, az esetlegesen lehasadó ágak, régebbi épületek omlásveszélye, potyogó vakolata miatt.
 

Legnépszerűbb cikkek