A fagylaltmester elkészítette a helyszínen aranyérmes finomságát: az illatos tonkababos málnavelővel finoman rétegzett sós pisztácia fagyit, de olyan saját maga által kikísérletezett ínyencséggel is várta az ízekre fogékonyabb vendégeket, mint a kovászos uborka fagylalt.
- Olaszországban tanultam ki a fagylaltkészítés csínját-bínját. Az alaptudás mellett a rengeteg kísérletezés segített. Mire megnyitottam az első fagylaltozómat, közel másfél tonna fagylaltot kísérleteztem ki. A versenyzést 2019-ben kezdtem Magyarországon, itt egy versenyt megnyerve jutottam ki Rómába, ahol a Gelato Festival Roma megnyerésével kvalifikáltam magam a 2021-es világbajnokságra, ahonnan az első hellyel tértem haza. A világbajnokságon egy frutta de pistacchio elnevezéső fagyival indultam, amelyet ma is megkóstolhatnak az érdeklődők - mondta el Fazekas Ádám fagylaltmester.
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2F2022.08.28_fazekasadam_vilagbajnok_fagyikeszito_tom_3911.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Ffiles%2F0b%2F30%2F20220828-fazekasadam-vilagbajnok-fagyikeszito-tom-3904.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Ffiles%2F53%2F0d%2F20220828-fazekasadam-vilagbajnok-fagyikeszito-tom-3920.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Ffiles%2F3a%2F54%2F20220828-fazekasadam-vilagbajnok-fagyikeszito-tom-3924.jpg)
/https%3A%2F%2Fadmin.sopronmedia.hu%2Fuploads%2Ffiles%2F0c%2F7e%2F20220828-fazekasadam-vilagbajnok-fagyikeszito-tom-3935.jpg)