| 2022. augusztus. 28. | 1 perc olvasás

Világbajnok fagylaltmester kínálta jeges finomságait a Dömötöriben!

A harmincadik születésnapját ünnepli Sopron ikonikus cukrászdája, a Dömötöri cukrászda. A kerek születésnap alkalmából egy egész nyáron át tartó programsorozattal várta a betérőket. A születésnap alkalmából Sopronba érkezett a 2021-es Bolognai Fagylalt Világbajnokság győztese: Fazekas Ádám.

A fagylaltmester elkészítette a helyszínen aranyérmes finomságát: az illatos tonkababos málnavelővel finoman rétegzett sós pisztácia fagyit, de olyan saját maga által kikísérletezett ínyencséggel is várta az ízekre fogékonyabb vendégeket, mint a kovászos uborka fagylalt.
- Olaszországban tanultam ki a fagylaltkészítés csínját-bínját. Az alaptudás mellett a rengeteg kísérletezés segített. Mire megnyitottam az első fagylaltozómat, közel másfél tonna fagylaltot kísérleteztem ki. A versenyzést 2019-ben kezdtem Magyarországon, itt egy versenyt megnyerve jutottam ki Rómába, ahol a Gelato Festival Roma megnyerésével kvalifikáltam magam a 2021-es világbajnokságra, ahonnan az első hellyel tértem haza. A világbajnokságon egy frutta de pistacchio elnevezéső fagyival indultam, amelyet ma is megkóstolhatnak az érdeklődők - mondta el Fazekas Ádám fagylaltmester. 
 

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Címkék: fagylalt

Legnépszerűbb cikkek