| 2023. november. 22. | 1 perc olvasás

Világbajnoki aranyérmes karatés a castrumos Szalay Berta

A spanyolországi Lorca városában harcolta ki a WKB (World Kyokushin Budokai) Világszervezet súlycsoport nélküli világbajnokságán aranyérmét Szalay Berta, a Castrum SC Kapuvár amazonja.

Az idén 40 esztendős Castrum SC Kapuvár versenyzői összesen 49 x állhattak Európa- és világbajnokságok dobogóin.

2023. november 18-án Spanyolországban rendezték meg a WKB súlycsoport nélküli kyokushin karate világbajnokságot, ahol Magyarországot 2 fiatal lány képviselte. A remek szervezésű versenyen szeretettel fogadták a másik karateszervezetből érkezett versenyzőket is. A két lány 32-es tábláról indulva közeledett egymáshoz győzelmeit követően. Szalay Berta előbb egy román ellenfelet fosztott meg a továbbjutás lehetőségétől gyönyörű guruló fejrúgásával, majd a francia Camille Haddouche -nál bizonyult jobbnak a 6. perc után. A legjobb négy között Ruby Goedhart (NL) várta, akinek sikerült kiiktatnia veszélyes fejrúgásait, és óriási véghajrát követően Berta döntőzhetett, a másik ágról érkező Bóka Viktóriával (Griff SE - Pápa).

A döntőben, a castrumos lány céltudatosan ostromolta ellenfele lábait külső- és belsőcombrúgásaival, és 3 perc után a bírók a kapuvári versenyzőt hozták ki győztesnek.

Októberben Japánban a 13. Shinkyokushin Világbajnokságon sajnos Berta lendületét megtörte a japán bíró által támogatott japán ellenfél. Ám ez csak pillanatnyi kudarc volt, amire tovább lehetett építkezni.

A vb-felkészülés megvolt, már csak át kellett menteni a formát a WKB Világbajnokságra. Berta céltudatosan küzdött, és könnyezve hallgathatta a magyar himnuszt a dobogó legfelső fokáról 180 cm magas serlege mellett.

Sensei Pantelics Péter elmondta:

Nekem már itt van a karácsony. Berta szófogadóan és elszántan készült a vb-re. Napi 3-4 edzést végzett heti 1 napos pihenőkkel. Világbajnoki érmes szeretett volna lenni, és megcsinálta. Az pedig, hogy ez a vb-arany pont a Castrum életének 50. nagy érme, számomra leírhatatlan boldogság. Hálásan köszönjük minden támogatónknak és vetélytársunknak a segítséget, hogy sikerült Lorcában végighallgatni a magyar himnuszt.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek