| 2019. szeptember. 16. | 1 perc olvasás

Második világháborús robbanótesteket találtak a Fertő Part fejlesztési területén

A Fertő Part fejlesztés területén az előkészítő munkálatok során medervíz szonáros felderítő tevékenység eredményeként a Fertőrákosi – öböl két nagyobb kiterjedésű területén második világháborús robbanó testeket találtak.

A medervizsgálatot a Fertő tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi Polgárőr Egyesület szonárral felszerelt hajók segítségével végezte el.

A felderítő munka eredményéről fejlesztő cégünk a hatályos jogszabályoknak megfelelően értesítette a Magyar Honvédség Tűzszerészeti Szolgálatát. A tűzszerészeti ügymenettel egyidejűleg életvédelmi okokból a hatályos jogszabályoknak megfelelően kötelességünk lezárni a fenti bejelentéssel egyidejűleg az érintett területet.


Fotó: Sopronmédia archívum

A Magyar Honvédség Tűzszerész Szolgálata fog intézkedni a robbanótestek biztonságos kiemeléséről és megsemmisítéséről. A fentiekre hivatkozva kérjük a lakosság tájékoztatását arról, hogy a zavartalan munkavégzés érdekében illetve a hatályos jogszabályoknak megfelelően a mai naptól –

2019. 09. 16-án 12:00 órától a Fertő Tavi Vízitelep területére belépni tilos és életveszélyes!

A terület bérlőit és használóit a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. értesítette arról, hogy bérleményüket nem tudják megközelíteni. Egyúttal kértük megértésüket és együttműködésüket.

A belépési tilalom további értesítésig marad érvényben.

Legnépszerűbb cikkek