Világklasszis előadóművészek koncertje Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastély 2019-es koncertévadának nyitókoncertjén, március 8-án két ikonikus előadóművész, Frankl Péter és Perényi Miklós felejthetetlen fellépése nyűgözte a közönséget.

„Az evidencia erejével” koncerten a kastély Marionettszínházában a két mester ezúttal a fuvolista Ittzés Gergelyt is maga mellé fogadta, és Haydn zongoratrióiban közösen érzékeltették a vendégekkel – egy korai és egy érett kori trió megszólaltatásával – a zeneszerzői fejlődés ívét. A program része volt még egy, a cselló és a zongora változékony, ámde örök partnerségét élményszerűvé tévő Brahms-kompozíció, valamint Schubert A szép molnárlány-ciklus 18. dalára szerzett variáció-sorozata.

Inspiráció és tévedhetetlen tudás, földön járás és varázslat, a zene és az élet öröme és lélegzése, szent alázat a művészet és az emberség iránt – ezekkel az élményekkel tért haza a koncerten részt vevő vendégsereg.


Az igazán különlegesnek ígérkező eszterházai Tavaszi koncertek sorozata a barokk kor nagy zenei fejedelme, Johann Sebastian Bach megindítóan szép szenvedéstörténet-megzenésítése előadásával folytatódik.

Az „Áhítattal emelem fel szemem” 2019. április 13-ai, szombat, 19.00 órakor, a kastély Marionettszínházában kezdődő koncert élménye a közeledő feltámadás-ünnepre való készülés méltó alkalmát kínálja.– mondta el Egresitné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Központ ügyvezetője.
 

Legnépszerűbb cikkek