Világkupagyőztes Vas Kata Blanka

  2021. január 24. - www.sopronmedia.hu (bringasport.hu)

Már januárban megszületett a magyar bringasport idei első világsikere. A „bringás hercegnő”, Vas Kata Blanka az Overijse-ben megrendezett utolsó cyclo-cross (terepkerékpár) futamon megőrizte vezető pozícióját, és U23-ban megnyerte az összetett világkupát!

Szenzációs évkezdés Blankától, aki minden egyes futamon erőn felül teljesített, lelkesedése, akaratereje és különleges tehetsége szárnyakat adott neki az egész sorozat alatt. A bringás hercegnő immár korosztályos világkupagyőztesként, és valódi esélyesként áll rajthoz a jövő héten, Belgiumban rendezendő Világbajnokságon. A Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) bizakodó, hiszen Blanka néhány héttel ezelőtt magabiztosan nyerte a magyar bajnokságot, majd aznap utazott is tovább Spanyolországba, ahol folytatta a nemzetközi szereplésre való felkészülést, amelynek sikerességéhez a világkupagyőzelem fényében nem fér kétség.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke szerint az idei év áttörést hozhat a magyar kerékpározásban, hiszen a fiatal versenyzőink, mint Vas Kata Blanka, Valter Attila, vagy Peák Barnabás felértek a világelithez, a sportág rekordszámú, 5 db olimpiai kvótával számol Tokióban, a szponzorok pedig kezdenek felfigyelni az tehetséges utánpótlás versenyzőkre is.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...