| 2023. június. 8. | 2 perc olvasás

VINODOM - Közösségi Vinotékát alakítottak ki a Deák téren

A Deák téren, az egykori Kocka épülete ad otthont a Soproni borvidék nedűit felvonultató Közösségi Vinotékának. A fejlesztésnek köszönhetően a városunkba érkező turisták is megismerhetik a helyi borászok termékeit.

A borszaküzlet a jövőben kulturális események helyszíne is lesz. A vendégek a borvidék múltjával és jelenével is megismerkedhetnek a teljesen megújult épületben, mely képzési helyként is szolgál majd.

fotó: Griechisch Tamás

„Az elmúlt években újragondoltuk a borvidéki stratégiánkat, aktualizáltuk a termékleírásunkat, intenzívebben jelenünk meg a közéletben és a virtuális térben, és ami a legfontosabb, valódi közösséget építünk. Ebben a munkában számíthattunk Magyarország Kormányának és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának a támogatására is” – tudtuk meg Molnár Ákostól, a Soproni Borvidék Hegyközségének elnökétől.

fotó: Griechisch Tamás

„Az a célunk, hogy megőrizzük a borvidékünk értékeit, ugyanakkor megfeleljünk a modern kor elvárásainak. Ez nem csupán a mi felelősségünk, de a jövő generációi felé is kötelességünk. Ma megnyitottuk a borvidék Közösségi Vinotékáját. Ez nem pusztán kereskedelmi egység, ez jóval több ennél: egy élő közösségi tér, ahol a termelői és fogyasztói edukáción túl a magas kultúrának is helyet adunk. Borvidékünk borászai itt is összefogtak, és szinte az összes borvidéki bor megtalálható a kínálatunkban. Ez a közösségi erőfeszítés jól példázza, hogy milyen elkötelezett a Soproni Borvidék közössége a minőség, a hagyomány és a jövő iránt.” – tette hozzá Molnár Ákos.

A fejlesztés átadásán Rókusfalvy Pál, a nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos is köszöntötte a résztvevőket.

fotó: Griechisch Tamás

„A magyar bortörténelem komoly múlttal rendelkezik. Sopronban található az egyik legizgalmasabb borvidék, ahol számos nedű közül válogathatnak a városba látogatók. A borkultúra ápolása a magyar kormány számára is rendkívül fontos, hiszen a kultúránk és a történelmünk szerves részét képezi. Fontos a közösségépítés, hiszen a magyar bor népszerűségét a termelőkkel és a fogyasztókkal közösen lehet megőrizni. Ezt a célt szolgálja ma átadott Közösségi Vinotéka” – fűzte hozzá Rókusfalvy Pál.  

A Közösségi Vinotéka  átadásán dr. Farkas Ciprián polgármester és dr. Simon István alpolgármester is részt vett.  

fotó: Griechisch Tamás

„A Deák téren átadott Közösségi Vinotéka mintegy 100 millió forintos kormányzati és önkormányzati támogatásból valósult meg. Sopronban a bor a kultúránk részét képezi, de a gazdaságunkra is nagy hatással van. A ma átadott borszaküzlet lehetőséget ad arra, hogy a soproni borászok bemutassák termékeit a soproniaknak és az ide látogató turistáknak” – hangsúlyozta dr. Farkas Ciprián.

fotó: Griechisch Tamás
fotó: Griechisch Tamás

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek