| 2019. május. 22. | 1 perc olvasás

Virágba borulnak Eszterháza rózsái!

Május 24-én, pénteken nyitja meg kapuit a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit rózsakertje, amely időjárás függvényében, de minden jel szerint virágba borul a hétvégére.

Tízezreket vonzott tavaly Magyarország legimpozánsabb kastélyának egyedi látványossága - mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője.

Cziráky Margit 1908-ban álmodta meg és hozta létre a páratlan látványosságot. A rózsakertről készült egykori fényképek és leírások alapján újjáépített kert a több mint 8000 rózsatővel nemesített fajtákkal kínál a kastély egyébként is mesés környezetében egyedi, varázslatos látvány- és illatélményt, miközben további élményelemekkel, tematikus alkalmakkal is várja a hely a látogatókat.

                            

Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont ügyvezetője

*Eszterháza rózsái – vezetett tematikus rózsakerti séta*

2019. május 25-én, szombaton 15.00 órakor Eszterháza rózsái címmel vezetett sétára várja a fertődi Esterházy-kastély az érdeklődőket a Cziráky Margit rózsakertbe. A 20 fős létszámmal indított vezetés külön regisztrációhoz kötött, regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet 2019.05.25. 10.00-ig.

A Cziráky Margit rózsakert naponta 10 és 18 óra között 500 forintos belépőjeggyel látogatható.

                                            

           

Legnépszerűbb cikkek