| 2021. május. 19. | 1 perc olvasás

Virágba borult Sopron - elültették az egynyári növényeket

Mintegy 50 ezer darab egynyári virágot ültetnek el a város közterületein a Sopron Holding munkatársai. Az idei évben is igyekeznek minél változatosabb, színesebb növényekkel díszíteni a soproni körforgalmakat és virágágyásokat.

Sopronban is megkezdődött a virágültetés, szebbnél szebb egynyári növényekkel díszítik fel közterületeit. A körforgalmak mellett, a virágágyásokba és kandeláberekre is kerül a színpompás virágokból. Az ültetést azonban gondos tervezés előzi meg. – Az egynyári virágok ültetését megelőző tervezési folyamat az őszi-téli hónapokban történik. Ezek a tervek alapján történik a megrendelés és a kiültetés. Jelenleg 42 ezer tő virág kerül szabadföldi ágyásba, mintegy 3200 négyzetméteren. 8000 egynyári virág virágládákban kap helyet, illetve 350  tűzpiros muskátlival a kandelábereket díszítjük. – avatott be a részletekbe Sallay Krisztián, a Sopron Holding Zrt. zöldkert gazdálkodási divízióvezetője.

Idén is a begóniát, büdöskét, paprikavirágot és egyéb strapabíró növényt ültetnek a Sopron Holding munkatársai. Az ültetéssel azonban nem áll meg a munka, egész nyáron folyamatos gondozást igényelnek a növények. – A virágok ültetésével párhuzamosan zajlik a fűnyírás, sövénynyírás, gyomlálás, illetve a folyamatos öntözés. Vannak körforgalmak, parkok, amelyek automatizált öntözőrendszerrel vannak ellátva, a többit pedig lajtoskocsival öntözzük – tette hozzá Sallay Krisztián.

Sopron már többször került dobogós helyre a legvirágosabb város versenyben, köszönhető ez a rendezett közterületeknek és a csodálatos virágágyásoknak. Idén lehetséges, hogy újra indul a város ezért a címért.

Legnépszerűbb cikkek