Virágos Sopronért - Díjazták a környezetszépítőket

Lezárult a Virágos Sopronért környezetszépítési verseny 2021-es fordulója. A szervezők csütörtökön kora délután adták át a díjakat a nyerteseknek. A versenyzők idén 5 kategóriában nevezhettek, úgy mint intézmények, lakóközösségek, vállalkozások, de természetesen egyéni nevezésre is volt lehetőség a családi házak és a balkon, erkély, terasz kategóriákban.

Idén is rengetegen jelentkeztek a Virágos Sopronért versenyre. A legtöbben a családi házas kategóriában pályáztak. A szakértő bizottság az értékeléseket június végén végezte el, az épület (udvar, előkert, oldalkert) és a csatlakozó közterület gondozottsága, valamint az épület virágosításának és gondozottságának figyelembevételével.

A verseny eredményhirdetése csütörtökön a városháza dísztermében volt, ahol az 5 kategória indulói közül az első három helyezettet és a különdíjasokat értékes jutalomban részesítették. 

Dr. Simon István alpolgármester megnyitó beszédében köszöntötte a már rutinosnak számító környezetszépítőket. „Igazi lokálpatrióta hozzáállás az, amit a környezetszépítők tesznek, hisz amellett, hogy a saját környezetüket megszépítik, a városképhez is pozitívan járulnak hozzá. Ez egy évtizedes, közkedvelt mozgalom. Csupa elkötelezett, tapasztalt versenyző van itt. Akkora tudás van mögöttük, hogy könyvet írhatnának a szakmáról és arról, hogy hogyan kell egy ilyen közösségépítő kezdeményezéshez hozzáállni. Nagyon sokat köszönhetünk nekik, mert az, hogy a város ilyen gyönyörű, virágos, nagy részben az itt jelenlévők munkája. Reméljük, jövőre még többen kedvet kapnak a versenyzéshez” - mondta el dr. Simon István.

Dr. Simon István alpolgármester
Dr. Simon István alpolgármester
Fotó: Griechisch Tamás

Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke és egyben a zsűrielnök beszédében üdvözölte a megjelenteket, és háláját fejezte ki a sok indulónak. Külön köszönetet mondott az óvónőknek, akik azzal, hogy megszépítik az intézmények környezetét, példát mutatnak a felnövekvő generációnak is. Kiemelte, hogy minden zsűritag a saját szemszögéből tekintett a kertekre. Alapvetően azok összképét, hangulatát bírálták, illetve azt a munkát, amit belefektetett a tulajdonosa. 

Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke
Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke
Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester hangsúlyozta: „a Virágos Sopronért versenyt minden évben megrendezi a város. Ez egy lokálpatrióta kezdeményezés, hisz ezek az emberek nem azt kérdezik, hogy mit tehet értük a város, hanem hogy ők mit tehetnek a városért. Szorgalmasan szépítik a lakókörnyezetüket és a város környezetét. Tesznek érte, hogy a város minden szeglete szép és mutatós legyen, virágokkal teli.”

Dr. Farkas Ciprián polgármester
Dr. Farkas Ciprián polgármester
Fotó: Griechisch Tamás

A családi házas kategória győztese Mogyorósi Rita idén már negyedjére indult. „Hasonlóan a korábbi évekhez képest, most is mindent megtettem, hogy minél szebb és színesebb legyen a kert. A zsűri pont júniusban jött, amikor a legtöbb növény legszebb arcát mutatta.”

Mogyorósi Rita
Mogyorósi Rita
Fotók: Griechisch Tamás

A 2021. évi Virágos Sopronért környezetszépítő verseny helyezettjei:

Balkon, erkély kategória

I. Horváth Sándor
II. Oltárczi Ferenc
III. Sebestyén Ottó, Sebestyén Ottóné

Vállalkozások kategória

I. Bányászati Múzeum - Szigethi Sándor
I. András Pince, Borozó - Szalai András

Intézmények kategória

I. Szt. Margit Plébánia - Ignácz Miklósné
II. Bánfalvi Óvoda , Kindergarten Wandorf - Dr. Horváth Ivánné
III. Bánfalvi Óvoda, Kőszegi úti Tagóvoda - Kovacsicsné Sipőcz Magdolna
III. Bánfalvi Óvoda, Hársfa Sori Tagóvoda - Zsuppán Eszter

Lakóközösség kategória

I. Városház u. 2. társasház - Péteri Tímea, Horváth Katalin
II. Határőr u. 9. szám alatti lakóközösség - Varga Antal
III. Úttörő u. 18-24. Társasház - Tóth Gáborné

Családi házak kategória

I. Mogyorósi Rita
II. Sebők Miklósné
III. Bognár Csaba
III. Kissné Kulcsár Éva
Különdíj: Szurok Ferencné

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek