| 2022. szeptember. 15. | 2 perc olvasás

Virágos Sopronért - Díjazták a környezetszépítőket

Lezárult a Virágos Sopronért környezetszépítési verseny 2022-es fordulója. A szervezők csütörtök délután adták át a díjakat a nyerteseknek. A versenyzők idén 5 kategóriában nevezhettek, úgy mint intézmények, lakóközösségek, vállalkozások, de természetesen egyéni nevezésre is volt lehetőség a családi házak és a balkon, erkély, terasz kategóriákban.

Idén jelentkeztek a legtöbben, mintegy 47-en a Virágos Sopronért versenyre. A legtöbben a családi házas kategóriában pályáztak. A szakértő bizottság az értékeléseket június végén végezte el, az épület (udvar, előkert, oldalkert) és a csatlakozó közterület gondozottsága, valamint az épület virágosításának és gondozottságának figyelembevételével.

A verseny eredményhirdetése csütörtökön a városháza dísztermében volt, ahol az 5 kategória indulói közül az első három helyezettet és a különdíjasokat értékes jutalomban részesítették.

Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke és egyben a zsűrielnök beszédében üdvözölte a megjelenteket és háláját fejezte ki a sok indulónak. Külön köszönetet mondott az óvónőknek, akik azzal, hogy megszépítik az intézmények környezetét, példát mutatnak a felnövekvő generációnak is. Kiemelte, hogy minden zsűritag a saját szemszögéből tekintett a kertekre. Alapvetően azok összképét, hangulatát bírálták, illetve azt a munkát, amit belefektetett a tulajdonosa.

A díjakat dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester és Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke adta át.

Dr. Horváth Ivánné, a Bánfalvi Óvoda, Kindergarten Wandorf óvodavezetője elmondta: "Igyekeznek mindent megtenni azért, hogy zöld óvodaként szép legyen a kert is. A gyerekeket és a szülőket is bevonva csinosítgatják az udvart. A gyerekeknek ez egyfajta példamutatás. A környezettudatos nevelés ott kezdődik, hogy megmutatjuk, mi a palántázás, együtt gondozzuk és figyeljük a növények fejlődését."

A nevezők között sokan már évek óta részt vesznek a versenyen. Radics Imréné tómalmi lakos elmondta, hogy neki mindene a kert. Nagyon szeret kertészkedni, igyekszik minden évben valami különleges dolgot csempészni a sziklakertbe, de vannak egynyári növények, örökzöldek is a kertjében.

A 2022. évi Virágos Sopronért környezetszépítő verseny helyezettjei:

Balkon, erkély kategória

I. Karakai Győző
II. Agócs Gáborné
III. Bikali Tamás

Vállalkozások kategória

I. Szigethi Sándor
II. Szalai András

Intézmények kategória

I. Soproni Egyetem – Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda
I. Ikva Idősek Otthona
II. Hermann Alice Óvoda – Kurucdombi Tagóvoda
II. Soproni Szent Margit Római Katolikus Plébánia
III. Bánfalvi Óvoda, Hársfa sori Tagóvoda
III. Bánfalvi Óvoda, Kindergarten Wandorf

Lakóközösség kategória

I. Tóth Gáborné - Úttörő u.18-24. Társasház -
II. Decsi Gábor Szent György utca 1. – Városház utca 2.
III. Szalay György Határőr utca 16.

Különdíj: Horváth Sándor, Vasvári Pál utca 19.

Családi házak kategória

I. Kovács Péter
II. Oltárczi Ferenc
III. Sebők Miklósné
III. Lukács Zoltán


 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek