| 2023. szeptember. 14. | 2 perc olvasás

Virágos Sopronért - Idén is díjazták a környezetszépítőket

Lezárult a Virágos Sopronért környezetszépítési verseny 2023-es fordulója. A szervezők csütörtök délután adták át a díjakat a nyerteseknek, öt kategóriában. A versenyzőket intézmények, lakóközösségek, vállalkozások, családi házak és a balkon, erkély, terasz kategóriákban díjazták.

A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték a Virágos Sopronért környezetszépítési versenyt. A megmérettetésre idén több mint negyvenen jelentkeztek. A legnépszerűbb kategória idén is családi házak kategória volt. A verseny eredményhirdetése csütörtökön a városháza dísztermében volt, ahol az 5 kategória indulói közül az első három helyezettet és a különdíjasokat értékes jutalomban részesítették. A résztvevőket dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere köszöntötte. 
- Sopron egy virágos, zöld területekben gazdag város, jelentős területe parkerdő. Úgy gondolom, kiemelt feladatunk, hogy zöldterületeinket és a parkokat ápoljuk, gondozzuk. Ezt az önkormányzat is megteszi, de egy ekkora városban mások segítségére is szükség van. Nagyra értékeljük azoknak a soproniaknak a segítségét, akik maguk sem restek, és évről évre hozzájárulnak lakókörnyezetük szépítéséhez. Ezt a munkát ismerjük el itt évről évre – fogalmazott a polgármester. 

Fotó: Griechisch Tamás


Dr. Farkas Ciprián köszöntője után a résztvevők csendes főhajtással emlékeztek meg a nemrégiben elhunyt Szigethi Sándorról, a  Görbehalmi Bányászmúzeum tulajdonosáról, aki idén is kiérdemelte az első helyezést a vállalkozás kategóriában. 
Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke és egyben a zsűrielnök részletezte, hogy a szakértő bizottság az értékeléseket június végén végezte el a csatlakozó közterület gondozottsága, valamint az épület virágosításának és gondozottságának figyelembevételével.

A díjakat ezt követően dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István alpolgármester és Mágel Ágost, a Városfejlesztési Bizottság elnöke adta át.

Az idei díjazottak: 
. 

Intézmények kategória:
I.    helyezett: Soproni Szent Margit Római Katolikus Plébánia 
II.    helyezett: IKVA Idősek Otthona 
III.    helyezett: Bánfalvi Óvoda – Kindergarten Wandorf 

Lakóközösségek kategória:
I.    helyezett: Decsi Gábor, Horváth Katalin 
II.    helyezett: Dr. Dobos Józsefné 
III.     helyezett: Varga Antal 

Családi házak kategória:
I.    helyezett: Mogyorósi Rita 
II.     helyezett: Kecskés Katalin 
III.    helyezett: Fodorné Dr. Pongrácz Vanda 
III.    helyezett: Balázs Endre 

Balkon, erkély, terasz kategória:
I.    helyezett: Horváth Sándor.
II.    helyezett: Oltárczi Ferenc 
III.     helyezett:. Horváth Mária
III.  helyezett: Bikali Tamás 

Vállalkozások kategória: 
I.    helyezett: Szigethi Sándor 
II.    helyezett: Szalai András 
III.     helyezett: Tabajdi Dental Stúdió
 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek