| 2024. május. 21. | 1 perc olvasás

Virágosztás a szép és zöld környezetért

Idén is megszervezte a hagyományos virágosztást a Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat. A kezdeményezésnek köszönhetően közel 5000 egynyári virágpalánta került a településrész lakóinak otthonába.

Az eseményen dr. Farkas Ciprián polgármester, valamint dr. Simon István alpolgármester, a Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat elnöke is köszöntötte a résztvevőket.

Fotó: Griechisch Tamás

A városvezető portálunknak úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat évről évre nagy hangsúlyt fektet a város környezetének a szépítésére.

A soproni polgárok lelkesen támogatják azon törekvésünket, hogy évről évre egyre több virág borítsa a várost

– tette hozzá dr. Farkas Ciprián.

Fotó: Griechisch Tamás

A szervező részönkormányzat elnöke, dr. Simon István alpolgármester örömét fejezte ki, hogy évről évre egyre több fiatal vesz részt a virágosztáson.

Fotó: Griechisch Tamás
Nagy örömünkre idén is sokan eljöttek a Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep településrészen szervezett virágosztásra. Mindenkinek van egy virágosítási terve, így a palántaültetéssel, az öntözéssel és a növények gondozásával kapcsolatban is pontos elképzelése van az itt élőknek. A szomszédok, barátok és ismerősök között is kialakul egy egészséges verseny. A Virágos Sopronért versenyen a sopronkőhidaiak, a tómalmiak és a jánostelepiek is mindig kiválóan szerepelnek. Virág, szépség, környezet, szív, lélek – talán ezek a legfontosabb kulcsszavak ebben a háborús világban

– hangsúlyozta dr. Simon István alpolgármester, a Sopronkőhida-Tómalom-Jánostelep Településrészi Önkormányzat elnöke.

Fotó: Griechisch Tamás

Idén mintegy 5000 darab vegyes egynyári növény közül válogathattak a lakosok. A kínálatban többek között dália és petúnia is szerepelt, de futó és álló muskátlit is hazavihettek a résztvevők.

Nagyszerű kezdeményezésnek tartom a virágosztást, hiszen ezzel is hozzájárulhatunk a lakóhelyünk szépítéséhez. Külön köszönet jár a településrész elnökének, dr. Simon István alpolgármester úrnak, amiért mindig gondol ránk, és kiválóan összetartja ezt a közösséget

– mondta el kérdésünkre Kurdi Mária.

Fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek