| 2019. május. 28. | 1 perc olvasás

Virágot a dohányfüst helyett

Hagyományos virágosztást és tájékoztatást tartottak a május 31-i Nemdohányzók Világnapja alkalmából Sopronban. A szervezők abban bíznak, hogy a program is hozzájárul ahhoz, hogy eltántorítsák a fiatalokat a káros szenvedélytől.

Muskátlit osztottak a Nemdohányzók Világnapjának városi rendezvényén. Virágot a dohányfüst helyett – ez volt a rendezvény mottója, amely során fiataloknak adtak tájékoztatást a dohányzás káros hatásairól. 

A rendezvényen elhangzott: sokan azt hiszik, hogyha elszívnak egy cigarettát, nem történik semmi, változatlanul egészségesek maradnak. A szakemberek azonban rávilágítottak: ez nem fedi a valóságot. Az egészségkárosító hatás nem rögtön jelentkezik.  

Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok elmondta: Sopron önkormányzata örömmel áll a rendezvény mellé támogatóként, ugyanis a dohányzás elleni küzdelem olyan ügy, amelyet nem lehet elégszer hangsúlyozni.

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete kezdeményezésére 1987 óta május 31. hivatalosan is a nemdohányzók világnapjának számít. Ezen a napon arra hívják fel a figyelmet, hogy a szervezet becslései szerint a világon jelenleg évente mintegy 3 millió ember halála vezethető vissza e káros szenvedély ártalmaira.

Dr. Berkesné Dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvos tájékoztatta a jelenlévőket.
Dr. Berkesné Dr. Ács Gabriella járási tiszti főorvos tájékoztatta a jelenlévőket.

Virágot kaptak a diákok a dohányfüst helyett!
Virágot kaptak a diákok a dohányfüst helyett!

Legnépszerűbb cikkek