| 2019. november. 15. | 2 perc olvasás

Virilistákat és mestereket köszöntöttek

A virilistákat, Sopron legnagyobb adózóit köszöntötték pénteken a Liszt-központban, ahol a hagyományos kamarai díjakat és a tehetséggondozást szolgáló ösztöndíjakat is átadták.

1996 óta tiszteleg a város a példamutatóan adózó egyéni és társas vállalkozások előtt. Az idén több mint százan vehették át a virilista oklevelet. A kitüntetetteket dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte, aki megköszönte a város meghatározó gazdasági szereplőinek, hogy az adózáson felül megélhetést és lehetőséget adnak az itt élő embereknek. A polgármester hangsúlyozta: Sopron lendületben van a Modern Városok Programnak köszönhetően. Kiemelte az M85-ös út megvalósulását, amely beköti Sopront a hazai gyorsforgalmi úthálózatba, majd az osztrák autópálya hálózattal is megteremti a kapcsolatot, mindez jóval dinamikusabb gazdaságfejlesztést tesz lehetővé.

Az okleveleket dr. Farkas Ciprián polgármester, dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek, valamint Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője adta át.

A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara által alapított díjakat is átadták: a Mecénás elismerést egyrészt Horváth József, a Fáz-Ép Kft. tulajdonosa vehette át a Soproni SZC Handler Nándor Szakképző Iskola gyakorlati képzéseinek példaértékű támogatásáért, másrészt a Gysev Cargo Zrt. is kiérdemelte az elismerést az elesettek, a hátrányos helyzetűek és az egészségügy folyamatos támogatásáért. A Lackner-díjjal Dr. Magas Lászlót ismerték el a Sopronért és a régióért maradandót alkotó, országos szintű közéleti tevékenységéért. 

A tavalyihoz hasonlóan idén is kiosztottak tanulmányi ösztöndíjakat az ünnepségen. Dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke 2017-ben Sopron Város Díszpolgára lett, és az ezzel járó jutalmat a soproni szakképzés támogatására ajánlotta fel. A soproni kamara is csatlakozott a felajánláshoz, az összegből ösztöndíjat alapítottak a szakmát tanuló nehéz sorsú, ám tehetséges diákok számára. A jutalmazott három tanuló – Bellovits Tímea, Eőri Ádám és Kozma Levente – fejenként 100 ezer forintot vehetett át dr. Parragh Lászlótól. Az országos iparkamara elnöke az ünnepségen köszöntőjében kiemelte: Sopron városa akkor lehet sikeres és eredményes, ha a közteherviselésből minél jobban kiveszik a részüket a gazdasági élet szereplői. Mindez példát is mutat a jövő nemzedékének.

A KAZANY-ban megrendezett Wordskills 2019-es világversenyen kiválósági érmet szerzett soproni fodrász, Nagy Nikolett és felkészítője, Veress-Győri Sándor kamarai emlékérem és díszoklevél elismerésben részesült.A virilisták ünnepén hat cukrásznak, hat szakácsnak, tizenegy festő, díszítő, mázoló és tapétázónak négy fodrásznak és nyolc kozmetikusnak adták át a mesteroklevelüket. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek