| 2021. március. 5. | 2 perc olvasás

Virtuális kalandozás Sopronban

Soproni színészekkel forgatják azt az interaktív, játékos, a város nevezetességeit virtuális kalandozásként bemutató filmet, amely a barlangszínház turisztikai fejlesztése részeként lesz látható a nyáron. Molnár Anikó és Savanyu Gergely, a Petőfi Színház művészei a jövőből érkezett időutazókként, Gaura és Gamás bőrébe bújva, Rapid Robi 3000 nevű robotjukkal fedezik fel a települést és környékét. A rendező K. Kovács Ákos.

K. Kovács Ákos elmondta: főhőseik a jövőből, időutazóként érkeznek Sopronba, hogy kihasználva a tér-idő ugrás lehetőségét robotjukkal együtt bejárják a várost és környékét. Eljutnak majd az Ó-zsinagógába, a Kecske-templomba, a karmelita kolostorba, az evangélikus templomba, a Tűztoronyba, a pékmúzeumba, a bányászati múzemba, a Páneurópai Piknik Emlékhelyre és természetesen a fertőrákosi barlangszínházba.


Fotó: Soproni Petőfi Színház

Kis epizódokként rímes, humoros, frappáns szövegeket írtak a színészeknek az alkotók, hogy ezzel is eltérjenek a hagyományosan fellelhelhető útikönyvekből ismert előadásmódtól. Így közérthető, az ifjúság számára is szórakoztató, egyedi, vidám, pörgős utazásban lesz része annak, aki elkezdi a kalandozást majd Gaurával és Gamással a leghűségesebb városban. A filmet úgy készítik el, hogy az érdeklődők interaktív, virtuális kirándulással fedezhessék fel ezeket a helyeket. 


Fotó: Soproni Petőfi Színház

A főszereplők, Molnár Anikó és Savanyu Gergely, a soproni társulat színészei elmondták, nagyon izgalmas, érdekes, jó élmény számukra a forgatás. Azért is, mert egy-két helyszín kiállító terében még ők sem jártak, így az általuk alakított főhősökkel együtt fedezhetik fel, milyen gazdag, értékes Sopron épített és kulturális öröksége, történelmi múltja.


Fotó: Soproni Petőfi Színház

Mindemellett az külön játékos színészi feladat számukra, hogy partnerük egy gömb alakú robot, amely animált formában jelenik meg a filmben, így a felvételek interakció nélkül zajlanak. A humoros, poénos szövegek őket is szórakoztatják, ezért gyorsan, jó hangulatban peregnek a forgatási órák.       

A film összesen 62 perces lesz, és 14 helyszínen játszódik. A forgatókönyvet Baranyi Gábor Benő, Kálmánczhelyi Zoltán, Berta Csongor és Márton Dániel írta.  A vezető operatőr Gajdics Dávid. A rendező K. Kovács Ákos.


Fotó: Soproni Petőfi Színház

Borítókép; Soproni Petőfi Színház

Legnépszerűbb cikkek