| 2015. november. 30. | 1 perc olvasás

Virtuózok Sopronban

December 11-én a Liszt-központban csendül fel a Filharmónia Magyarország Virtuózok-hangversenysorozatának következő koncertje.

A 19 órakor kezdődő hangversenyen négy fiatal muzsikus négy különböző hangszeren bűvöli el hallgatóságát. Demeniv Mihály, a 23 éves kárpátaljai harmonikás virtuóz átiratokkal, s olyan technikás modern művekkel lép fel, mint Angelis: Impasse és Zubitsky: Ommage ad Ástor Piazzola c. darabjai. Sajátosan izgalmas és érdekes az argentin harmonikásnak emléket állító Zubitsky-mű.

Ezt követően Piazzolától hallunk egy darabot: Csabay Zsuzsanna játssza fuvoláján a dél-amerikai mester szuggesztív, szenvedélyes, nagy kihívást jelentő Oblivion-ját. A 20 éves, érzékeny, a képzőművészetben is otthonos fuvolista másik darabja F. Poulenc technikailag igen sokat kívánó, varázslatos Fuvolaszonátájának 1. tétele lesz – allegro malincolico.

A 18 éves, családi zenészhagyományt folytató Váradi Gyula romantikus és modern nehézségeket halmoz egymásra, és bemutatja, mennyire otthon van Csajkovszkij, Paganini, vagy épp Wienawski hegedűműveinek értő, érzékeny, mesteri előadásában.

A koncerten Szüts Apor, a 22 éves, sokoldalú egyéniség, zongorista-zeneszerző-karmester is fellép: Liszt Ferenc viszonylag ritkán hallott, romantikus hangulatokat, markáns táncritmust, sziporkázó futamokat elegyítő XI. Magyar Rapszódiáját adja elő, valamint egy saját művét Etude címmel.

Jegyinformáció a www.prokultura.hu oldalon.

A koncert Facebook eseménye: https://www.facebook.com/events/1683581681858710/

Címkék: sopron

Legnépszerűbb cikkek