Vírusos levelet terjesztenek a Magyar Posta nevében

  2020. október 20. - www.sopronmedia.hu (www.posta.hu)

Megtévesztő, a Magyar Posta arculati elemeit használó, veszélyes email terjed – erről érkezett több bejelentés a Magyar Postához. A hamis emailben, amely általában valamilyen küldeményazonosítót is tartalmaz, küldemény átvételéhez kérik egy mellékelt dokumentum megnyitását és nyomtatását.

A melléklet azonban kártékony kódot tartalmaz, ami átveszi az irányítást a számítógép felett és az áldozat személyes adatait is gyűjti. A Magyar Posta közleményében kéri, hogy aki ehhez hasonló gyanús e-mailt kap, semmiképp ne nyissa meg a mellékletet! 

A Magyar Posta nem küld emailben szállítási adatokat. Amennyiben nyomkövetési kódot tartalmaz a küldemény, a Posta honlapján a kód beírásával bármikor elérhetők a hiteles szállítási információk!  

A Posta idén a Rendőrséggel indított közös edukációs kampányt az internetes csalások felismerésére. A magyartalan megfogalmazás, helyesírási hibák, túl kecsegtető, drága telefon- vagy egyéb nyeremény ígérete mindig megfontoltságra, elővigyázatosságra adhat okot. 

A vállalat felhívja  a lakosság figyelmét, hogy mindig ellenőrizzék a hirdetés vagy értesítés valódiságát és győződjenek meg róla, hogy valóban a cég hivatalos e-mail címéről érkezett-e az üzenet. Kétség vagy gyanú esetén forduljanak az ügyfélszolgálathoz.

A megtévesztő értesítésekről szóló ügyfélbejelentéseket a Magyar Posta komolyan veszi, és a lakossági tájékoztatás mellett jelzi azt az intézkedésre jogosult hatóságnak is. 

Kérem, várjon... Kérem, várjon...