| 2023. október. 17. | 1 perc olvasás

Visszaemlékező sétaút a Múzeumnegyedben

A Múzeumnegyed kulisszatitkaival ismerkedhettek meg a Soproni Alzheimer Café tagjai kedden. Az egyesület jubileumi rendezvényén dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója tartott előadást a résztvevőknek.

Sopronban nyolc éve, 2015 októberében alapították meg az Alzheimer Cafét. A szervezők minden hónap második keddjén tartanak rendezvényeket annak érdekében, hogy enyhítsék a demenciában szenvedőkre és hozzátartozóikra háruló testi-lelki terheket.

fotó: Griechisch Tamás
Mivel az időskori kóros feledékenységgel a rövidtávú memória sérül, ezért a hosszútávon megőrzött emlékek, tárgyak felidézése segíti a memória karbantartását. Fontos, hogy a Soproni Alzheimer Café tagjai is megismerjék a város kulturális értékeit és történelmi emlékeit, ezért döntöttünk úgy, hogy a jubileumi rendezvényünket a Múzeumnegyedben tartjuk meg

– mondta el dr. Sütő Teréz, az Idősek Európai Háza Alapítvány elnöke.    

fotó: Griechisch Tamás

 Az Idősek Európai Háza Alapítvány felkérésére dr. Tóth Imre, a Soproni Múzeum igazgatója tartott előadást a szépkorúaknak a Múzeumnegyedben. A múzeum vezetősége fontosnak tartja, hogy minden generációnak hasznos ismereteket és élményeket nyújtson.

fotó: Griechisch Tamás

A rendezvényen Filep Márk önkormányzati képviselő is részt vett.

A Soproni Alzheimer Café immár 8 éve azért dolgozik, hogy felhívja az emberek figyelmét a demencia tüneteire és a megelőzés lehetőségeire. Az önkormányzat örömmel támogatja a helyi közösség rendezvényeit és megmozdulásait

– tudtuk meg Filep Márktól.

fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek