Visszatér a Filharmónia Magyarország Sopronba

Miklósa Erika és Horváth István operaénekesek, Boros Misi, a Virtuózok győzteseként ismert zongoraművész, valamint a világhírű The King's Singers énekegyüttes koncertjeivel indít újra bérletet Sopronban a Filharmónia Magyarország decembertől - hangzott el a programoknak helyet adó a Liszt Ferenc Kulturális Központban tartott mai sajtótájékoztatón. A település latin neve után a leghűségesebb városban Filharmónia Scarbantia bérletet hirdetnek meg.

Pataki András, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntőjében elmondta, intézményük a járványhelyzetben és a nyitás után is szeretne a jövő felé fordulni, új dimenziókat nyitni. Nagyon örül annak, hogy a Filharmónia Magyarország koncertjeivel mindez kimagasló minőségi szinten tud megvalósulni. Hozzáfűzte, a város komolyzenei múltja, hagyományai, a településhez kötődő zeneszerzők - Liszt Ferenctől Dohnányi Ernőn, Goldmark Károlyon át Joseph Haydnig - szellemisége, a település zenei kultúrája mind biztos alapot jelentenek ahhoz, hogy a filharmónia izgalmas, fantasztikus programokkal nyithasson újra bérletet Sopronban.

Szamosi Szabolcs, a Filharmónia Magyarország ügyvezetője kiemelte, több évnyi szünet után térnek vissza Sopronba, és szeretnének változatos, magas színvonalú műsort kínálni a közönségnek. Nyitásként december 10-én este hét órakor Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán, az "Éj királynője" és Horváth István, a legmagasabb hangú tenorénekes közös koncertjét tekinthetik meg a nézők. A műsorban ismert áriák, népszerű dalok csendülnek fel műfaji határok nélkül, sok meglepetéssel.

Kuti Judit, a Filharmónia Magyarország kommunikációs és programigazgatója is örömét fejezte ki, hogy visszatérnek Sopronba, nagyon várják már a közönséggel a találkozást. Ezért is hívta fel a figyelmet mindenki számára a bérletváltás előnyeire, azokra kedvezményekre, melyeket országosan ajánlanak.

A Filharmónia Scarbantia bérletben 2022. február 4-én Boros Misi zongoraestjét tűzik műsorra. A Virtuózokat megnyert fiatal tehetség berobbant a komolyzenei életbe. Rajongói már most a "zongora hercegének" nevezik, a világ számos pontján fellépett már. Az idei Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny előválogatóján bekerült a legjobbak közé.

A soproni közönségnek igazi bérletes fináléként kínálják a világhírű The King's Singers énekegyüttes fellépését március 16-án. Az 1968-ban alakult, sok tagcserét megélt, az angol kóruséneklés hagyományait kimagasló szinten képviselő énekegyüttes tagjai kórusok által soha nem énekelt humoros, szórakoztató, populáris programmal hódítják meg a közönséget. Az acappella előadók, együttesek utánozhatatlan hatosfogata a leghűségesebb városban igazi tavaszi, vidám koncerttel érkezik.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy augusztusban a filharmónia megrendezi a soproni hagyományokkal rendelkező a 37. Régi Zenei Napokat Vácott, s újra megtartják az Orgonák éjszakáját az ország több pontján. Várhatóan augusztus végén érkezik majd Sopronba az evangélikus templomba Palya Bea énekes és Tóka Ágoston orgonaművész.

A sajtótájékoztatón Jacsó Erika és Szarvas Anna fuvolázott.      

Borítókép; Pro Kultúra Sopron 

Legnépszerűbb cikkek