| 2020. május. 17. | 1 perc olvasás

Visszatérésre készül a bajnok – Ismét rendszeresen edz Dr. Szepesi Csenge karate világ- és Európa-bajnok

A bajnok számára jelenleg a szinten tartás, az állóképesség növelése a legfőbb cél, ám ha az edzésmunkában az elképzelései szerint halad a következő hónapokban, akkor ősztől már szívesen versenyeken is megmérettetné magát. A két gyermekes édesanyát Polacsek Zoltán edző készíti fel.

Az elmúlt hetekben az otthoni kerti tréningek segítették Dr. Szepesi Csenge, világ- és Európa-bajnok karatéka felkészülését. Az otthoni edzéseken rendszeres résztvevői kisgyermekei: a hároméves Bulcsú és az egyéves Csenge. A világbajnok hosszú kihagyás után idén tavasszal úgy érezte: szívesen visszatérne a tatamira. - Az eddigi edzések jelentős részét a futás tette ki, de mivel már lehetőség van a küzdelmet is gyakorolni, így természetesen ez is bekerült a programba – mesélt a világbajnok.

A sport szeretete fiatalon kezdődik
A sport szeretete fiatalon kezdődik
fotó: Riba Szabolcs

Az edzésmunkát szakképzett, Csenge sikereiben is jelentős szerepet vállaló tréner, Polacsek Zoltán felügyeli. A szakember elárulta, nem akármilyen célt tűzött ki maga elé Szepesi Csenge. – Két kisgyermek mellett rendkívül nehéz visszatérni, hiszen a gyermekek az elsők egy édesanya életében. Jelenleg napi egy edzést végez Csenge, de ahhoz, hogy vissza tudjon térni még többre lenne szükség. Egy biztos, az akaraterő, a mentalitás és a tűz ami a visszatérés mellett szól- folytatta az edző.

A régi mozdulatok nem felejtődtek el...
A régi mozdulatok nem felejtődtek el...
fotó: Riba Szabolcs

A bajnok számára jelenleg a szinten tartás, az állóképesség növelése és az edzőtársakkal való rendszeres gyakorlás a legfőbb cél.
A soproni sportolónő 2009-ben volt először világbajnok, 2015-ben pedig a karate őshazájában Japánban, a tokiói shinkyokusin VB-n bizonyult a legjobbnak.

Legnépszerűbb cikkek