| 2021. április. 24. | 1 perc olvasás

Visszavette az előnyt a Szolnok

2-1-re vezet a három nyert meccsig tartó párharcban a Szolnoki Olajbányász a Sopron KC ellen. A rájátszásban ez volt a két együttes 3. mérkőzése, amelyet 82-61-re a szolnokiak nyertek.

Az előző meccsen jól taktikázó Kostas Flevarakis vezetőedző némi meglepetésre a kispadon hagyta Milos Boriszovot, és a Jogela-Padgett magasember duóval kezdett - ez a húzás nem jött be, sem felállt védelem ellen, sem gyorsindításból nem működött a támadójátékuk.
Boriszov beállása után kezdett éledezni a vendégek játéka, az előző meccs hőse, Elmore is triplát szerzett. A második negyed elején megint megállt a soproni csapat, nem tudtak mit kezdeni a hajtós Olaj-védekezéssel, elkezdett nyílni az olló - Jogela pörgött fel ekkor, a lendületet pedig Thompson vitte tovább, így a negyed végére feljöttek öt egységre. Ma viszont csak ennyi volt a csapatban, a harmadik negyed szolnoki védekezésével egyszerűen nem tudtak mit kezdeni, rengeteg rossz passzt vétettek, rossz döntéseket hoztak, egyértelműen itt ment el számukra a győzelem lehetősége.
A negyedik negyed elején aztán a faultot reklamáló Flevarakis, majd a második sportszerűtlenjét begyűjtő Jogela egy perc alatt kiírta magát a meccsből, amelynek érdemi része itt véget is ért.
Az előző mérkőzésen 94 pontot szerző Sopronban Elmore és Boriszov 7-7 pontig jutott, a 4/20-as triplamutatóval és a 9 gólpasszra jutó 16 eladott labdával ez nem férhetett bele. Folytatás hétfőn Sopronban, addigra az előrejátékukat össze kell rakniuk, különben véget érhet számukra a sorozat.

A Szolnok legjobb dobói: Zsíros 14/12, Pongó 14/9, Badzim 12/6, Warner 12.
A Sopron legjobb dobói: Thompson 18/6, Jogela 11, Padgett 10.

A párharc állása: 2-1 a Szolnok javára. 

Legnépszerűbb cikkek