| 2022. április. 13. | 2 perc olvasás

Vizes vb 2022 - Eldőlt, hogy mely csapatok érkeznek a Lőver Uszodába

Kedden Budapesten kisorsolták a 2022-es vizes világbajnokság vízilabdatornáinak csoportbeosztását: női válogatottunk a Kanada, Olaszország, Kolumbia, míg a férfi a Montenegró, Brazília, Grúzia hármassal került egy kvartettbe.

A sorsolást kedden az M4 Sport stúdiójában rendezték, az olimpiai bronzérmes magyar csapatokat a 2017-es budapesti világbajnokság legértékesebb játékosa (MVP), Vámos Márton, illetve Leimeter Dóra képviselte, de "besegített" az ötkarikás aranyérmes úszó Milák Kristóf, illetve a Rióban harmadik Kapás Boglárka is.

Märcz Tamás férficsapatának legnehezebb ellenfele a viadal nyitó szakaszában Montenegró lesz - rögtön ez lesz az első mérkőzése -, rajta kívül Brazília és Georgia együttesével találkozik.

"Egy ilyen sorsolásnál mindig azt nézi először az ember, hogy kivel játszik, ezek alapján természetesen kijelenthető, hogy a csoportgyőzelem megszerezhető, azonban utána vélhetően a négybe jutásért a spanyol vagy az olasz csapat kerül majd az utunkba, ami rendkívül nehéz" - értékelt az MTI-nek a szövetségi kapitány.

A Bíró Attila által dirigált női válogatottnak nem lesz egyszerű dolga a csoportkörben, ugyanis a mindig veszélyes olaszok mellett a kanadaiakkal került össze. A tengerentúli gárda a 2017-es vb-n a negyeddöntőben parancsolt megálljt a magyar csapatnak a Margitszigeten. A csoport negyedik tagja a világbajnoki újonc Kolumbia lesz.

Bíró Attila a szövetség honlapjának így értékelt:

"A legfontosabb, hogy a korábbi évek jó teljesítményének hála ott voltunk ezúttal is az első kalapban. Az a célunk, hogy ez a jövőben is így maradjon, azaz ott legyünk a világ legjobb négy csapata között. Örülök, hogy Olaszország és Kanada ellen olyan meccsek várnak ránk a csoportban, amelyekkel fel tudjuk magunkat építeni a fontosabb második hétre. Egy biztos, a csoportunk harmadik továbbjutójával nem szívesen játszik majd senki sem."

A vízilabdatorna csoportmérkőzéseinek a Hajós Uszoda nagymedencéje mellett Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. Mindegyik városban egy-egy férfi és női csoport küzdelmei zajlanak majd, azaz délutánonként két-két mérkőzést nézhetnek meg a szurkolók - kivéve a Margitszigetet, ahol a magyar férfi és női válogatott játszik majd, itt elkerülendő az ütközést az úszóviadallal, az első meccsek 19.30-kor kezdődnek, majd a magyarok 21 órától szállnak vízbe.

VIZES VB 2022
NŐI VÍZILABDATORNA

A-CSOPORT (Budapest): MAGYARORSZÁG, Kanada, Olaszország, Kolumbia
B-CSOPORT (Debrecen): Egyesült Államok, Hollandia, Argentína, Dél-Afrika
C-CSOPORT (Sopron): Ausztrália, Brazília, Új-Zéland, Kazahsztán
D-CSOPORT (Szeged): Spanyolország, Görögország, Franciaország, Thaiföld

FÉRFI VÍZILABDATORNA
A-CSOPORT (Budapest): MAGYARORSZÁG, Montenegró, Brazília, Grúzia
B-CSOPORT (Debrecen): Görögország, Horvátország, Németország, Japán
C-CSOPORT (Sopron): Spanyolország, Kanada, Olaszország, Dél-Afrika
D-CSOPORT (Szeged): Szerbia, Egyesült Államok, Ausztrália, Kazahsztán

Borítókép; korábbi felvétel/SopronMédia 

Legnépszerűbb cikkek