Vizsgaebéden adtak számot tudásukról a vendéglátós diákok

Vizsgaebéd során bizonyíthatták tudásukat a Soproni Szakképzési Centrum Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum diákjai. Az intézményben kialakított pincérkabinetben korszerű körülmények között mutatták be a vendéglátásban szerzett gyakorlati ismereteiket a fiatalok. A munkájukat háromfős szakmai bizottság értékelte.

Az ételek készítésétől a felszolgálásig bemutatták tudásukat a Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum tanulói. Az Intézmény célja, hogy olyan környezetben tanuljanak a diákok, ahol megérezhetik a szakma szépségét és szeretetét. A vizsgázók munkáit egy előre meghatározott szempontrendszer alapján értékelte a háromfős szakmai bizottság. 
- Egy ötéves képzés végére értek diákjaink, az ezalatt megszerzett tudásukról adnak számot a mai napon. A vizsgát két részre lehet osztani: egyrészt az ételek elkészítése, valamint azok értékesítése, tehát felszolgálása. A tanulóinknak a teljes folyamatot tudniuk, ismerniük kell. Ennek köszönhetően egy olyan tudással kerülnek ki az iskolapadból, amelynek segítségével megállják helyüket a jövőben a munkaerőpiacon is - mondta el Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója. 

A tanulók egy modern és jól felszerelt oktatóteremben szolgálták ki a vendégeket, akik egy valódi étteremben érezhették magukat. Az eseményen Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntötte a résztvevőket.
- Sopron nagyon büszke arra, hogy a vendéglátó szakközépiskolában olyan képzést nyújtanak, amelyet nem sok helyen tapasztalni az országban. Arra is büszke vagyok, hogy ugyan kicsit régebben, de én is itt végeztem, úgyhogy hitelesen tudom átérezni azt, amit a diákok most átélnek. Biztos vagyok abban, hogy az a kiváló pedagógiai munka, amelyet itt végeznek, az a tudás, amelyet a tanárok átadnak, nemcsak a vizsgán, de a jövőben is a diákok hasznára válik - emelte ki Csiszár Szabolcs, Sopron alpolgármestere. 

A néhány hónappal ezelőtt kialakított oktatóteremben korszerű, a turisztika-vendéglátás ágazat képzéseit kiszolgáló bútorokat, berendezéseket és konyhatechnológiai gépeket helyeztek el. Az így kialakított helyiség elsősorban a pincér-vendégtéri szakember és szaktechnikus tanulók gyakorlati képzéséhez nyújt a mai kornak megfelelő színvonalú hátteret.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek