| 2019. május. 28. | 1 perc olvasás

Vizsgaremekek kiállítása a Handlerban

Újra kiállításon bizonyíthatták a Handleros diákok szakmai felkészültségüket. Az iskola aulájában most a faiparos és női szabó tanulók vizsgamunkáit lehet megtekinteni. A kiállítási darabok elkészítésekor mindkét szakma képviselői a legújabb divatnak igyekeztek megfelelni, emellett pedig sikeresen mutatták be az alkotások szépségét.

Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nyitotta meg az újabb kiállítást a Handler Nándor Szakképző Iskola tanulóinak munkáiból. Most az asztalos, a női szabó és a faipari technikus diákok vizsga remekeit állították ki az iskola aulájában, mely minden évfolyam számára fontos üzenetet hordoz és az önkormányzat számára is fontos.

A kiállításmegnyitón részt vett Mágel Ágost önkormányzati képviselő, aki a Sopronmédia kérdésére elmondta: a tárlat az önbescsülését is emeli azoknak a tanulóknak, akik alkottak és ezeket a remekeket elkészítették. Akik alacsonyabb évfolyamba járnak és hasonló szakmát tanulnak maguk előtt láthatják a példát, amit közkinccsé tettek és amit követhetnek. 

A diákok mind a ruhák, mind a faiparos vizsga remekek elkészítésekor előtérbe helyezték a divatot. Ezzel is bizonyítva, a szakmára való felkészültségüket. A legtöbben a letisztult formákat ötvözték a modern technológiákkal. A kiállítók között diákok és felnőtt korú tanulók is akadnak. Illetve olyan rutinos fiatalok is, akik már országos versenyen is bizonyítottak. Így például az idei Szakma sztár Versenyen helyezett Riba Tamás dohányzó asztala is a kiállított bútorok közé került. A diákok motivációja, hogy olyan termékeket alkossanak, melyekre szükség van, és használhatóak is. Emellett persze a szakmai elismerés is fontos számukra. A kiállítás június 13-ig látogatható.

Legnépszerűbb cikkek