Így mulatott a falu Völcsejen - KÉPEKKEL!

Völcsejen gazdag és élménydús programokkal tartottak falunapot. A két évente megrendezett ünnepség idén is minden korosztály számára tudott érdekességekkel szolgálni.

A völcseji falunapnak mindig komoly közösségépítő szerepe van. Pénteken hízóvágással indult a két napos rendezvénysorozat. A nap folyamán labdarúgó emléktorna, kisállat és légtánc bemutató is várta az érdeklődőket, a legkisebbeket pedig Ribizli bohóc szórakoztatta. Napnyugta után a Lángoló Leguánok tűzzsonglőr csoport lépett fel. 

A második nap elején a versenyeké volt a főszerep. Reggel két korosztályban horgászversenyt szerveztek értékes díjazásokkal, majd a főzőtehetségüket is megvillanthatták azok, akik inkább a konyhában remekelnek. A Nyugati Vármegye Vitézlő Rendjének hagyományőrző bemutatóján lovagolni is lehetett.
Délután a kulturális programoké volt a főszerep. – Fellépett a völcseji és iváni népdalkör, az agyagosszergényi néptáncegyesület, a lövői kiszenekar és az andráshidai hagyományőrző egyesület, illetve a sopronhorpácsi mazsorettek tartottak bemutatót. – ismertette a programot Szőke Attila, Völcsej polgármestere. – Utána vendégül láttuk a falut, a programsorozatot tűzijáték zárta, utána pedig bál, kifulladásig. 

Völcsejen az elmúlt két évben számos beruházás valósult meg a Magyar Falu Program keretein belül. - A településen több kilométer járda újult meg, nemrég egy új kisbusszal gazdagodott a falu. Mindezekért nagy köszönet jár Magyarország kormányának és a helyi képviselő testületnek – mondta el Barcza Attila, Sopron és környéke országgyűlési képviselője – Most indul a csapadékelvezető projekt, és ezen kívül még számos célunk és feladatunk van a következő időszakra, amit közösen szeretnénk véghez vinni.

A képeket készítette: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek