| 2016. június. 21. | 2 perc olvasás

VOLT: visszaszámlálás!

Június 28-án nyitja meg kapuit a Telekom VOLT Fesztivál. A világsztár-kínálatból a legnagyobb érdeklődés az Iron Maiden, a The Prodigy, Wiz Khalifa, Slayer és az Axwell ∧ Ingrosso páros fellépését kíséri, miközben a VOLT szervezői büszkék arra is, hogy a legtöbb magyar fellépővel ugyancsak a VOLT-on találkozhat a közönség.

Az idei VOLT-ra rekordszámú látogatót várnak a szervezők. “A Telekom VOLT Fesztivál 24 éves története során most fordult elő először, hogy a kapunyitás előtt hetekkel már teltházas a pénteki programnap és jó eséllyel napokon belül a kiadható bérletek is elfogynak. Idehaza és külföldön egyaránt érezhetően évről-évre nő az érdeklődés a VOLT iránt, amely a programkínálat mellett elsősorban annak köszönhető, hogy minden alkalommal egész évre szóló élményekkel várjuk a vendégeinket és természetesen az “Európa legjobbja” cím elnyerése is nagyban hozzájárul a sikerhez” – mondta a mai sajtótájékoztatón Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapító-főszervezője. Mindazok, akik lemaradnak a VOLT egyes programjairól, a volt.hu oldalon élőben is láthatják a koncertek egy részét.

Új Check-in rendszer, amire érdemes figyelni:

Az idei évtől kezdődően a VOLT bejáratánál egy új check-in folyamatot vezetnek be a szervezők. A karszalag, amit a vócser beváltása után kap a látogató, nevesítésre kerül, a becsekkolás által a karszalag személyhez lesz kötve. A folyamat egyszerű: a bejáratnál - amikor a vócsert karszalagra cserélik - a személyi igazolványt vagy útlevelet beolvassa egy ID szkenner, ezt követően kapja meg a vendég a karszalagot, amit rögtön fel is csatolnak a kezére.  A becsekkolás és az azonosítás különösen fontos, hiszen segít növelni a biztonságot, és kiszűrni azokat a személyeket, akik esetlegesen rossz szándékkal érkeznek, vagy szerepelnek valamelyik nemzetközi körözési listán. Az adatok kezelése a hatályos magyar és EU adatvédelmi törvényeknek megfelelően történik.

Mindenütt jó, de legjobb Sopron!

Sopron mindent megtesz azért, hogy a leghűségesebb mellett, a legvendégszeretőbb városként is gondoljanak rá azok, akik a VOLT ideje alatt öt napot Sopronban töltenek. “A belvárosban idén már 30 helyszínen programokkal, szolgáltatásokkal, akciókkal, kedvességekkel várjuk a VOLT Fesztivál vendégeit. A “Mindenütt jó, de legjobb Sopron!” szlogennel életre hívott projekt a VOLT szervezői és a város közös szervezésében zajlik, amelyhez klubok, sörözők, borozók, kávézók, éttermek, teraszok kapcsolódtak. Aki a városban jár, számos helyen találkozhat a VOLT partnereivel, azokkal a helyekkel, ahol szívesen látják a fesztiválozókat – akkor is, ha csak a telefonjukat akarják feltölteni és megpihennének egy kicsit” – emelte ki dr. Fodor Tamás, Sopron polgármestere.

2015-ben a VOLT Fesztivál felkérésére az esemény himnuszát a Wellhello és a Halott Pénz készítette el, “Emlékszem, Sopronban” címmel. ”A dal azóta Sopron himnusza is lett egyben, hiszen a soproniak büszkék rá, máig hatalmas siker és már közel 12 millióan látták a YouTube-on. Éppen ezért az idei VOLT Fesztiválon polgármesteri oklevelet adományozunk a Wellhello és a Halott Pénz zenekaroknak” -  mondta el dr. Fodor Tamás.

A nyitónapon első alkalommal adják át a Petőfi Zenei Díjakat, hazai- és világsztárok és szinte a teljes magyar popszakma jelenléte mellett. Az idei év újdonságai között szerepel a 35 méter magas óriáskerék, a Folk színpad és a VOLT-Fő-Tér-Kép produkció, amely keretében a Tűztorony tövében kortárs művészek és a közönség a macskaköveket felhasználva egy hatalmas képet készít el.

 

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek