Vonnie visszatér

A szünet kínálta, viszonylag nyugalmasabb időszakot kihasználva Török Zoltán ügyvezető kért szót, hogy tájékoztatást adjon a Sopron Basket háza táján zajló fontosabb eseményekről. Gondolatait az alábbiakban közöljük:

"Mindenek előtt azzal kell kezdenem, hogy csapatunk őszi teljesítményéről ejtsek néhány szót. Nagy büszkeség számomra, hogy jelentős átalakítás és ismert személyi problémáink, hiányzóink ellenére, csapatunk stabilan állt a lábán. A korábbi években sem voltunk verhetetlen együttes, a jelenben sem vagyunk, és a jövőben sem várható mindez. Az Euroliga és magyar bajnokság mezőnye rendkívül kiegyenlített, sok klub versenyez az élbolyba kerülésért, vagy éppen az ottmaradásért. 

Örülnünk kell, hogy immár hatodik éve, folyamatosan ebben a kategóriában tarthatjuk számon önmagunk, különös tekintettel azért, mert az élsportban csakúgy, mint az élet más területein, semmi sem tart örökké. Mi igyekszünk tovább hosszabbítani a jó szériánk, éppen ezért úgy érzem, hogy az együttes megerősítése nem valamiféle pótcselekvés, indokolatlan pénzköltés, sokkal inkább az elért eredmények, illetve a játékunk színvonalának a stabilizálását célzó akció.

Anyagi helyzetünk tekintetében sajnos egyáltalán nem szerencsés új játékost igazolni, hiszen a megváltozott külső környezet, - gondolok itt elsősorban az energia árak drasztikus növekedésére, valamint a valutában fizetett játékosaink bérének jelentős drágulására -, egyáltalán nem indokolja kiadásaink további növelését.

Hosszas dilemma után azonban mégis azt a döntést hoztam, hogy belevágunk és vállaljuk azt a rizikót, ami a jelenlegi környezetben egyértelműen a stabil gazdálkodásunk ellen hat. Teszem ezt azért, mert egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy a csapat játékszínvonala a jövő évben is megőrizhető, miközben a jelenlegi együttes egyértelmű bizonyítékát adta annak, hogy az idei év még nem kellene, hogy a leépülésünkről szóljon.

Ezért és nem másért, a játékunk stabilizálása érdekében, teszünk most erőfeszítéseket, és igazoljuk le a Polkowice csapatától korábbi játékosunk, a magyar válogatottban is megfordult, kettős állampolgársággal rendelkező Turner "Vonnie" Yvonne-t. A bajnokság jelenlegi szakaszában szinte lehetetlen megbízható európai játékost találni, ezért különösen büszke vagyok erre a tranzakcióra, és arra, hogy - a Polkowice, Vonnie ügynöke, a játékos és közöttünk - ezt az ügylet sikerült tető alá hozni.

Vonnie játéka jelentősen átalakult, mióta nálunk játszott, ám ennek ellenére úgy hiszem, rutinja és a klub iránti elkötelezettsége jó alapot jelent arra, hogy segíthessen játékunk stabilizálása terén.

Nem látványos, nagy változásban, nem a meglévő és kialakult hierarchia újragondolásában, sokkal inkább a rotációnk mélységében lehet nagy segítségünkre.

Itt kell elmondanom azt is, hogy Vandersloot Courtney személyes indokait a távolmaradásra továbbra is elfogadjuk, így a közöttünk meglévő szerződést szüneteltetjük, de fel nem bontjuk.

Csapatunk szerda estétől folytatja a munkát, Vonnie azonban csak jövő hétfőn érkezik és kapcsolódik be az edzésekbe."

Legnépszerűbb cikkek