| 2017. január. 30. | 1 perc olvasás

Wallenberg-díjat kapott Járóka Lívia

A Raoul Wallenberg Egyesület, a Raoul Wallenberg Alapítvány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma januárban osztotta ki a Wallenberg-díjat, melynek a svéd embermentő a névadója és ami az ő tettei és emléke előtt is tiszteleg.

Az elismerést olyan embereknek, szervezeteknek ítélik oda, akik tevékenységükkel, életútjukkal példát mutatnak humanizmusból valamint a hátrányos helyzetben élők illetve diszkriminációt elszenvedettek érdekében kifejtett tevékenységük példásan tükrözi az önzetlen segítségnyújtást. 

Az idei esztendőben a megtisztelő és elismerő díjat kapta meg a soproni Járóka Lívia is, aki politikusi pályáját követően visszatért az európai szegénytelepek kutatásához valamint a 2014-ben általa alapított Járóka Lívia Tehetségmentő Egyesület (JALTE) segítségével próbál segíteni, az érintett családok minden tagjának bevonásával a szegénységgel küzdő gyerekeken. Az egyesület Farkas János programja hivatásos és amatőr sport akadémiai rendszer kialakításával is igyekszik az integrációt elősegíteni. Járóka Lívia támogatja az erős közösségi kapcsolatokat a romák körében, embertelen körülmények közt élőknek gyűjt élelmiszert, használt ruhát, cipőt.

Járóka Lívia támogatja az erős közösségi kapcsolatokat
Járóka Lívia támogatja az erős közösségi kapcsolatokat
fotó: Leczovics Zsolt

Az idei esztendő díjazottjai: Dr. Beer Miklós római katolikus püspök, Békési Róbert tervezőművész, Gavallérné Kancsal Ágnes, a Raoul Wallenberg Szakgimnázium és Szakközépiskola igazgatója, Hofher József jezsuita szerzetes, Járóka Lívia, a Tehetségmentő Egyesület alapítója és vezetője,Tan Kereke Egyesület (Szlovákia).

Legnépszerűbb cikkek