| 2017. szeptember. 29. | 1 perc olvasás

Winkler Oszkár-díjat kapott az Anasztázia-villa

Az Anasztázia-villa érdemelte ki idén a Soproni Városszépítő Egyesület által alapított Winkler Oszkár-díjat.

A Városszépítő Egyesület építészeti szakbizottsága az idei esztendőben is kiértékelte a Winkler Oszkár-díjra beérkezett javaslatokat, majd úgy határozott, hogy ebben az esztendőben a Lajta közben található Anasztázia-villának ítéli oda az egyesület rangos elismerését. 

Az kitüntetés elhelyezésére Szent Mihály napján (Sopron városvédő szentjének napján) szeptember 29-én került sor, amelynek emléktábláját Soltra E. Tamás, Civitas Fidelissima-díjas szobrász és éremművész készítette. A díj odaítélésének feltétele az, hogy az épület használatbavételi engedélye egy évnél idősebb nem lehet.

Dr. Józan Tibor a Városzépítő Egyesület elnöke az átadó ünnepségen kiemelte az épület karakterét, amely a felújítások után is megőrízte azt az építészeti értéket amely mindig is jelentős szerepet töltött be a soproni Lővérekben és amely a tulajdonosnak köszönhetően újra visszanyerte régi rangját. A díjátadó ünnepségen jelen volt Sabine Wagner tulajdonos valamint Dr. Farkas Ciprián, a településrész önkormányzati képviselője és Mágel Ágost a Városfejlesztési Bizottság elnöke is.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek