| 2020. szeptember. 6. | 1 perc olvasás

Kucsara György emlékverseny

Vasárnap rendezte meg a már hagyománnyá vált Kucsara György Emlékversenyt a Soproni Polgári Lövész Egyesület.

Kucsara György a Soproni Polgári Lövész Egyesület első elnöke volt. Rengeteget tett az egyesület megalakulásáért, mind a taglétszámot, mind a versenyeket és mind a lőteret tekintve. A róla elnevezett emlékversenyt 2010 óta, tizenegyedik alkalommal rendezte meg az egyesület, hogy tisztelegjenek az elhunyt vezető előtt.


fotó: Griechisch Tamás

Csiszár Szabolcs, Sopron város alpolgármestere az ünnepélyes megnyitón elmondta, minden évben részt vesz a versenyen. Méltatta a sportszervezőket és a Kucsara családot, akik évről-évre olyan színvonalas rendezvényt hoznak létre, amire az ország minden tájáról, sőt határon túlról is érkeznek versenyzők.


fotó: Griechisch Tamás

Összesen öt kategóriában lehetett nevezni az értékes nyereményekért: légpisztoly, légpuska, kispuska, kis- és nagy kaliberű sportpisztoly. A légfegyveres számokban külön kerültek díjazásra a 16 éven aluliak, sportpisztoly és központi gyújtású pisztoly versenyszámokban pedig a 60 év feletti versenyzők. Bencsik Balázs, a Soproni Polgári Lövész Egyesület alelnöke elmondta: “Ügyelünk a verseny sportszerűségére, minden évben más egyesületből érkező első osztályú bírót kérünk fel a főbírózásra.”

Tavaly útjára indították a Kucsara György Vándorkupát, amit idén is a legeredményesebb versenyző vihetett haza. A hatalmas serleg egy évig lehet a tulajdonában annak lövésznek, aki a legtöbb 10-es köregységet lőtte.


fotó: Griechisch Tamás

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek