X. Soproni Pénzügyi Napok

2016. szeptember 29-30-án a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kara immáron X. alkalommal rendezi meg szakmai konferenciáját.

A Soproni Felsőoktatásért Alapítvány szeptember 29-30-án 10. alkalommal rendezi meg a Soproni Pénzügyi Napok elnevezésű pénzügyi, számviteli és adózási konferenciáját a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán. A hivatalos megnyitón Dr. Fodor Tamás SMJV.  polgármestere köszöntötte a megjelenteket és örömét fejezte ki beszédében, hogy Sopron immár tizedik alkalommal rendezi meg ezt az eseményt, ami évről-évre egyre több érdeklődőt vonz városunkba szerte az országból.  

Lámfalussy Sándor nevét veszi fel a Közgazdaságtudományi Kar

A soproni Közgazdaságtudományi Kar 2016. október 13-án felveszi Lámfalussy Sándor, Európa szerte híres magyar közgazdász nevét. Lámfalussy Sándor Kapuváron született pénzügyi szakember, aki Sopronban járt a Bencés gimnáziumba, majd Belgiumban élt, a nevéhez fűződik az euró kialakítása és bevezetése is.

A két napos rendezvénysorozat alatt, többek közt előadást tart Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Windisch László, az MNB alelnöke, Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója, Hajnal Péter, a Kúria tanácselnöke valamint Szeleczki Zsuzsanna Judit, a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára is.

A szakmai rendezvény okleveles könyvvizsgálóknak, okleveles adószakértőknek, adószakértőknek, adótanácsadóknak és mérlegképes könyvelőknek kreditpontos továbbképzésnek minősül.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Az idei rendezvény témái:

szeptember 29. - Befektetések és ellenőrzés a pénzügyi rendszerben
szeptember 30. - Az adóalapok védelme érdekében tett állami intézkedések.

A konferencia idén is kreditpontot érő továbbképzésnek minősül:

  • okleveles könyvvizsgálóknak: 4 kreditpont.
  • okleveles adószakértőknek: 10 kreditpont.
  • adószakértőknek: 10 kreditpont.
  • adótanácsadóknak: 10 kreditpont.
  • mérlegképes könyvelőknek: 8 kreditpont.  (Nem számvitel; vállalkozási)

Legnépszerűbb cikkek