Augusztus 10-én, szombaton immár 12. alkalommal szervezték meg Fertődön az Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivált. Az eseményen 30, köztük egy Nyugat-Szicíliából érkező csapat 3 kategóriában mérte össze főzési tudását. A rendezvényt idén is hatalmas érdeklődés övezte, a programokra és a különleges ízekre is sokan kíváncsiak voltak.
A rendezvényen Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője is részt vett.
Idén is nagyon sikeres volt ez az ételfőző fesztivál. 30 főzőcsapat mutatta meg tudását, akik nemcsak Magyarországról, hanem a határon túli vidékekről is érkeztek. A rendezvény emellett az Esterházy-örökséget is bemutatja mind kulturálisan, mind zeneileg. Nemcsak az itt élők, hanem a környező települések közösségeit is összehozza. Hálásak vagyunk a szervezőknek, hogy minden évben megrendezik ezt a kiváló programot!
A fesztivál egy igazi időutazás a barokk kor gasztronómiájába, amellyel a szervezők a korszak szépségét, gasztronómiáját, feledésbe merülő ízeit igyekeznek megőrizni. A főzőcsapatok három kategóriában (Polgármesterek Kupája, a Csárda konyha és az Úri konyha) versenyeztek egymással.
A fesztiválra a nyugat-szicíliai Trapani városából is érkezett egy csapat, akik autentikus olasz ételeket készítettek. Nekik kedveskedve az est folyamán olasz film-, diszkó-, és slágerzenéket adtunk elő
– tudtuk meg Klötzl Gézától, az esemény főszervezőjétől.
Ez egy olyan kulturális, turisztikai gasztrofesztivál az Esterházy-kastély árnyékában, amely megszólítja a tömegeket, és a komolyzene mellett olyan egyéb irányú kulturális élményt tud biztosítani, amely nagyon sok ember szórakozását biztosítja.