| 2016. december. 16. | 2 perc olvasás

XII. Hűségnapi Borverseny Sopronban

A nevezett nyolcvankilenc mintából nyolcvanhárom bor érdemelt ki érmet, a pénteken megtartott tizenkettedik Hűségnapi Borversenyen. Az új borok megmérettetésének eredménye azt bizonyítja, hogy a tavaszi fagykárok ellenére. jó minőségű lett az idei termés.

A Hűség Napi Borvidéki Borverseny hagyományainak megfelelően, a Soproni Szakképzési Centrum Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskolája adott otthont a nemes megmérettetésnek.

A Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsa és Sopron Városa által rendezett eseményre 34 gazda küldte el 89 borát. A megnyitón Dr. Simon István alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, köszönetet mondva a nevező borászoknak és a helyi, valamint Mórról, Győrből és Kőszegről jött bíráknak.

Az idei megmérettetésen a soproni és Sopron környéki, valamint a Kőszeg hegyaljai termelők új borait a házigazda szakiskola diákjai töltötték a poharakba. Ezen felül a Roth Gyula Szakképző Iskola telephelye, a Lippai János Kertészeti Szakképző Iskola tanulói, a borbírálat fortélyait igyekeztek ellesni a 12. Hűség Napi Borvidéki Borversenyen.

Ez alkalommal 42 vörös, 27 fehér és 20 rozé került bírálatra. Három zsűri vet részt a versenyen, amelyből kettő a vörös és rozé borokat egy pedig fehéreket bírálta el, mint egy huszonhat fajtát.

Az eredmény azt mutatja valóban érdemes volt a gazdáknak elküldeni a boraikat a Hűség Napi Borversenyre. A bírák 83 érmet osztottak ki, ebből 14-et a legfényesebből.

Az aranyérmesek közül kategória győztes lett Kocsis Miklós Pino Noir rozéja, a Taschner Bor és pezsgő ház fehér Zenitje, valamint a vörös borok között Iváncsics Zoltán caberne frankja.


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek