XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztivál – jegyek még kaphatók a koncertekre

Még kaphatóak jegyek a XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztivál szeptember 18-ai, szombati és 19-ei, vasárnapi koncertjeire. A fertődi Esterházy-kastélyban szeptember 17-től 19-éig követik egymást a vonósnégyes koncertek.

Szeptember közepén a klasszikus vonósnégyes-irodalom remekművei hangzanak el az immár hagyománnyá vált fertődi fesztiválon. Mint minden évben, az idén is a leghíresebb szólistákkal együtt dolgozó kvartettek lesznek a rendezvény vendégei, akik Los Angelestől Tokióig, Rómától a londoni Wigmore Hallig, a legpatinásabb koncerttermeket töltik meg immár több mint 10 éve: a német Schumann, a lengyel Meccorre és az angol Doric – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális-, Kutató- és Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.


Fotó: Eszterháza Központ

Magyarországot pedig a két legígéretesebb fiatal kamarazenei formáció képviseli. Hol másutt lehetne a leghitelesebb helyszín e műfaj reprezentánsainak, mint a műfaj bölcsőjében, Eszterházán? Szeptember 17. és 19. között különleges műsorokkal várják a nagyérdeműt, amelyekkel igyekeznek a különböző nemzetek, korszakok, stílusok és ízlésvilágok között húzódó, nem létező falakat lebontani – tette hozzá az ügyvezető.

A XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztiválra a www.jegymester.hu weboldalon, vagy a fertődi Esterházy-kastély recepcióján lehet jegyet vásárolni. A programokról további részleteket itt találnak. 


Fotó: Eszterháza Központ

Borítókép; Eszterháza Központ 

Legnépszerűbb cikkek