| 2021. augusztus. 31. | 1 perc olvasás

XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztivál – még tart a jegyelővételi kedvezmény

Még szeptember 10-ig 20 százalékos elővételi kedvezménnyel lehet jegyet vásárolni a XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztiválra. A fertődi Esterházy-kastély marionettszínházában, szeptember 17-től (péntek) szeptember 19-ig (vasárnap) követik egymást a vonósnégyes koncertek.

Szeptember közepén a klasszikus vonósnégyes-irodalom remekművei hangzanak el az immár hagyománnyá vált fertődi fesztiválon. Mint minden évben, az idén is a leghíresebb szólistákkal együtt dolgozó kvartetek lesznek a rendezvény vendégei, akik Los Angelestől Tokióig, Rómától a londoni Wigmore Hallig, a legpatinásabb koncerttermeket töltik meg, immár több mint 10 éve: a német Schumann, a lengyel Meccorre és az angol Doric – mondta el Egresitsné Firtl Katalin, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.


Fotó: Eszterháza Központ

Magyarországot pedig a két legígéretesebb fiatal kamarazenei formáció képviseli. Hol másutt lehetne a leghitelesebb helyszín e műfaj reprezentánsainak, mint a műfaj bölcsőjében, Eszterházán? Szeptember 17. és 19. között különleges műsorokkal várják a nagyérdeműt, amelyekkel igyekeznek a különböző nemzetek, korszakok, stílusok és ízlésvilágok között húzódó, nem létező falakat lebontani – tette hozzá az ügyvezető.


Fotó: Eszterháza Központ

A XIV. Haydn-vonósnégyes-fesztiválra a www.jegymester.hu weboldalon, vagy a fertődi Esterházy-kastély recepcióján lehet jegyet vásárolni. A programról további részleteket itt találnak. 

Borítókép; Eszterháza Központ

Legnépszerűbb cikkek