| 2018. december. 14. | 1 perc olvasás

XIV. Hűség Napi Borverseny

Pénteken mérettetek meg a borok a hagyományos Hűség Napi Borversenyen. A megmérettetésre 136 nedű érkezett. A Soproni Borvidék Hegyközsége szerint a gazdák nagy várakozással tekintettek az idei versenyre, hiszen az elmúlt két évben nagyon jó évjárat volt.

A Hűség napi borverseny egy olyan megmérettetés, amely csak Soproné, és nincs hasonló verseny sem hazánkban, sem a környező országokban – mondta el Taschner István, a Soproni Borvidék Hegyközségi Tanácsának elnöke. A borverseny a Márton napi megmérettetés helyett lett honos a városban, azonban egy hónappal később, decemberben rendezik meg.


fotó: Griechisch Tamás

A verseny megnyitóján részt vett Dr. Farkas Ciprián, városi tanácsnok, aki köszöntőjében kiemelte: Magyarországon az 1921-es évre tragédiaként tekintenek, azonban Sopronnak ez a legfényesebb ünnepnapja, hiszen ekkor voksolt városunk és a környező települések.


fotó: Griechisch Tamás

A kiváló nedűket három bizottságban kóstolta a szakértő zsűri. Egy bizottság a fehérborokat, egy a roséborokat és egy pedig a vörösborokat értékelte. A 14. Hűség napi borversenyre rekordszámú tétel érkezett: 32 fehér, 34 rosé és 70 vörösbor.

Eredmények

Legnépszerűbb cikkek