XIV. Soproni Pénzügyi Napok

  2020. október 1. - www.sopronmedia.hu

„Gazdaságvédelmi és pénzügyi kiutak" címmel rendezi meg hagyományos szakmai konferenciáját a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kara. A rendezvényen a különböző pénzügyi, számviteli, és adózási formákkal is megismerkedhetnek a résztvevők.

14. alkalommal várták az érdeklődőket a Soproni Pénzügyi Napokra. A kétnapos konferencián közel 20 neves közgazdász és pénzügyi szakember tart előadást a Közgazdaságtudományi Karon.

A megnyitón Dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntötte a résztvevőket aki hangsúlyozta: a rendezvény során az ország legelismertebb pénzügyi és adózási területein tevékenykedő szakemberei gyűlnek össze Sopronban. A polgármester hozzátette: örömteli, hogy a Soproni Egyetem kiemelten fontosnak tartja, hogy a diplomaátvételt követően is szakmai segítséget nyújtson a végzős hallgatóknak.

fotó: Griechisch Tamás

- Az idei konferencia témáinak egy része a COVID járvány következtében kialakult gazdasági és számviteli változásokhoz kapcsolódik - emelte ki dr. Czeglédy Tamás, a Lámfalussy Sándor Kar dékánja  - A résztvevők érdekes előadásokon vehetnek részt melyek szélesítik a hallgatók szakmai ismereteit. A legfőbb célunk, hogy az elméleti tudást összekössük a gyakorlattal – fűzte hozzá.

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A megnyitót követően Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke tartott előadást a résztvevőknek.

- Úgy gondolom, hogy a Sopronban megrendezett konferencia a közgazdászok nagy seregszemléje. Fontos, hogy Magyarországon a koronavírus elleni védekezés időszakában se feledkezzünk meg a közpénzek, csalás és korrupciómentes biztosításáról. Olyan módszereket próbáltam bemutatni, melyek a több mint 22 ezer közpénzfelhasználónak adnak hasznos tanácsokat – mondta Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke.   

fotó: Griechisch Tamás

Kérem, várjon... Kérem, várjon...