XIX. Soproni Horvát Napok

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a Soproni Horvát Napokat, ezúttal a német és horvát nemzetiségek kultúrájának otthont adó Rejpál-házban.

Idén a járványügyi korlátozások miatt szűkebb körben rendezte meg – immár 19. alkalommal – a Soproni Horvát Napokat a  helyi horvát nemzetiségi önkormányzat és a horvát kulturális egyesület. A rendezvény célja, hogy a Sopronban és a térségben élő horvát nemzetiségűek ápolják hagyományaikat, az érdeklődők pedig közelebbről megismerjék a horvát kultúrát.
 - Ez a vidék háromnyelvű volt, talán még valamennyire ma is az. Úgy érezzük, ez a vidék ezt a kultúrát magában hordozza, és erre mi büszkék vagyunk, számunkra ez egy megfizethetetlen érték. Ezt csak úgy tudjuk szavahihetően közvetíteni, ha mi magunk is így élünk, és ápoljuk a hagyományainkat – mondta el dr. Payrits Ferenc, a Soproni Horvát Nemzetiségi Önkormányzat alelnöke.

A programsorozat délelőtt a horvát kulturális központnak helyet adó Rejpál-házban kezdődött, ahol két kiállítás is várta az érdeklődőket, illetve az idei regionális tanulmányokat is ismertették, majd a Szent Mihály-templomban szentmisén vettek részt.
Ezt követően a Rejpál-házba visszatérve, zenés-táncos mulatsággal zárták a napot.

Címkék: horvát nap

Legnépszerűbb cikkek