| 2019. december. 13. | 1 perc olvasás

XV. Hűség-napi borverseny

Fehér, rozé és vörösbor kategóriában is győztest hirdettek a XV. Hűség-napi borversenyen pénteken. A 131 tételből álló borsorban 43 borkészítő nedűjét kóstolták a bírák. Emellett a rendezvényen kiemelték: a soproni turizmus egyik nagy erőssége a bor, melyekből most már a 2019-ben készültek kerültek a poharakba.

Tizenötödik alkalommal gyűltek össze a borbírák Sopronban, a Vendéglátó Szakképző Iskolában, hogy megtalálják a Hűség Napjának legjobb borait. A borászok és bírák köszöntése után megemlékeztek az idén elhunyt Taschner István korábbi hegyközségi elnökről is.  Majd a Gangl Borászat képviselőjét köszöntötték, akinek külön gratuláltak a nemrégiben kistérségi kategóriában elnyert ezüstéremhez. A Borverseny ezután kezdődött, mely egyre nagyobb presztízzsel bír a környékbeli termelők között. 

Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője arról biztosította a termelőket, hogy az országban egyedülálló segítséget kaphatnak termékeik népszerűsítésére. - Sopron és térsége kiemelt turisztikai fejlesztési térség, amelynek egyik eredményeként, az idei évben, egy  400 millió forintos egyedi pályázati támogatás áll a soproni borászok rendelkezésére, hogy minőségi fejlesztéseket hajthassanak végre-mondta Barcza Attila.

A Soproni Borvidék Hegyközségi Tanács elnöke, Molnár Ákos hangsúlyozta: fontos verseny és mindig egy mérföldkő ez a megmérettetés, hiszen az idei boraikkal jelentkeznek a borosgazdák. December közepe pedig az az időszak, amikor az újboroknál már érzékelhető a minőség. 


fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

fotó: Griechisch Tamás

A versenyen fehér, rozé és vörösbor kategóriákban is keresték a legjobb bort. A legnagyobb mezőnyt felvonultató tételsort a vörösborok adták. A 100 pontos rendszer alapján 15 tétel érdemelte ki az aranyérmet a versenyben. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek