| 2023. szeptember. 9. | 1 perc olvasás

XX. Ágfalvi Futófesztivál az egészség és a sport jegyében

Az egészség és a sport jegyében immár huszadik alkalommal rendezték meg az ágfalvi futófesztivált. A rendezvény célja versenyzési lehetőség biztosítása a mozogni és sportolni vágyók számára. Az eseményből befolyt összeget az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola sportkörülményeinek fejlesztésére fordítják a szervezők.

Kvízjátékok, gyermekprogramok és sportegyesületek bemutatói is színesítették a XX. Ágfalvi Futófesztivált. A szervezők az ovis, 1000 m-es síkfutás, 6 km-es mezei futás és 10 km-es futás versenyszámok mellett túrázással is készültek.

Suhaj József, az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola igazgatója kérdésünkre elmondta: büszkék arra, hogy az idei fesztivált a felújított intézmény udvarán rendezhették meg, mely többek között egy új tornacsarnokkal is gazdagodott.

A jó hangulatú megmérettetésen a gyerekektől a felnőttekig minden korosztály képviseltette magát. Domonkos Hajnalka életében meghatározó szerepet tölt be a futás, így a mozgás öröme mellett kisfia kérésére teljesítette a 10 km-es távot. 

A legeredményesebb versenyzőket oklevéllel és éremmel is jutalmazták.

A rendezvény során az Ágfalvi Váci Mihály Általános Iskola felújított épületét is megtekinthették az érdeklődők, de orvosi ellátással, tanácsadással és vérnyomás-ellenőrzéssel is készültek a szervezők.

Legnépszerűbb cikkek